A6 Avant e-tron er en elektrisk stationcar fra Audi

Audi fremviser nu et koncept af en kommende elektrisk stationcar og familievenlig A6 Avant e-tron, der byder på mere end 700 km rækkevidde.

A6 Avant e-tron er en elektrisk stationcar fra Audi

Der er endnu ikke mange elektriske stationscars på markedet, men der begynder endelig at ske noget. MG har i februar løftet sløret for deres budgetvenlige MG5 Electric, og denne gang er Audi på banen med A6 Avant e-tron – i den anden ende af prisskalaen. Audi A6 Avant e-tron er en luksus elbil med lækkert og sportsligt design, lang rækkevidde og super hurtig opladning.

Læs også: Elbiler fra Kia, Audi og Hyundai buldrer frem i Danmark

A6 Avant e-tron som den forventes at se ud

Ifølge Audi er dette stadig en konceptbil, men den er samtidig meget tæt på at være en færdigdesignet serieproduceret model. Bilen udvikles på PPE-platformen, som er udviklet under ledelse af Audi, og optimeret til en komplet elektrisk drivlinje.

Platformen, der er designet til elektriske biler, kan derfor optimeres endnu bedre. Det betyder bedre aerodymanik, større batteri, mere plads i bagagerum og kabine. I platformen er der plads til et stort 100 kWh batteri. Batteristørrelsen og akselafstanden på PPE-modeller er skalerbare.

Kommende Audi elbiler baseret på PPE-platformen kan have elmotor på både for- og bagakslen, der via elektronisk koordinering aktiverer quattro-firehjulstrækket efter behov og med en perfekt balance mellem køredynamik og økonomisk kørsel. Her vil også laves en billigere model med baghjulstræk og maksimal rækkevidde.

Karrosseriet har en længde på 4,96 m, en bredde på 1,96 m og en højde på 1,44 m, og hører til i luksusklassen – svarerende til aktuelle modeller i Audi A6-/A7-modelrækken.

Se også: De 10 mest energieffektive elbiler i 2022

Audi A6 Avant e-tron forventes lanceret i løbet af 2023.

470 hestekræfter og 700 kilometer rækkevidde

Det er nogle imponerende tal, Audi kaster om sig med konceptbilen A6 Avant e-tron. Her er det masser af hestekræfter, lang rækkevidde og hurtig opladning.

Det store 100 kWh batteri skal angiveligt give en rækkevidde på over 700 kilometer. Lige nu kører Audis længst rækkende elbil op til 529 kilometer (WLTP) på en opladning – det er Audi Q4 40 e-tron. Så der er altså tale om en gevaldig forbedring af rækkevidden i de kommende elbiler fra Audi.

Audi A6 Avant e-tron har også godt fart på opladningen. Her vil den, og andre modeller på samme platform, været udstyret med 800-volt opladningsteknologi. Bare 10 minunitter er nok til at oplade batteriet til yderligere 300 kilometer, og på mindre end 25 minutter kan du oplade det 100 kWh store batteri fra 5 til 80 procent – med en rigtige oplader selvfølgelig.

Audi A6 Avant e-tron kommer med op til to elektriske motorer, der er i stand til at levere en samlet ydelse på 350 kW, svarende til omtrent 470 hk, og et drejningsmoment på 800 Nm. Det giver altså en acceleration på 0-100 km/t på under 4 sekunder. Og ja, der er her tale om en familiebil.

Specifikationer på Audi A6 Avant e-tron

 • PPE (Premium Platform Electric)
 • 800 volt
 • Ladeeffekt på op til 270 kW
 • 100 kWh batteri
 • 10 minutter opladning giver ca. 300 km rækkevidde
 • 5-80 procent batteri på under 25 minutter
 • Mere end 700 kilometer rækkevidde
 • Quattro firehjulstræk eller baghjulstræk
 • 350 kW ydelse (Cirka 470 hk)
 • 800 Nm drejningsmoment
 • 0-100 km/t på under 4 sekunder for hurtigste model

Se også: Nyheder om elbiler