Batteri med 10 minutters opladning klar til nye elbiler

Et nyt elbilbatteri fra en kinesisk elbilproducent der oplader fra 10-80 procent på under 10 minutter, er nu klar til at blive installeret i elbiler.

Batteri med 10 minutters opladning klar til nye elbiler

Det lyder måske som drømmetænkning, at elbilen kan oplades fra 10-80 procent på under 10 minutter, men det fra nu en realitet. En kinesisk batteriproducent melder klar til masseproduktion af det nyt batteri med meget hurtig opladning.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Batteriet er “klar til øjeblikkelig masseproduktion”

En næsten fuld opladning på 10 minutter lyder ganske imponerende. Men mindst lige så imponerende er det, at batteri nu er klar til at blive produceret i et stort antal.

Det er hverken CATL, BYD eller LG der står bag dette revolutionerende batteri til elbiler, men derimod Gotion High-Tech, der for de fleste er en ganske ukendt producent. Gotion High-Tech er lige nu den 9. største elbilproducent i verden med en markedsandel på 2,2 procent.

Batteriet, et 5C-batteri kaldet G-Current, kan oplades til 80 procent på kun 9,8 minutter og 90 procent på 15 minutter. Det kan bruges i både elbiler og hybrider.

Gotion High-Tech påstår, at G-Current-batteriet er “klar til øjeblikkelig masseproduktion”. Så er spørgsmålet blot, om nogle elbilproducenter vil benytte batteriet.

Se også: Priser og billeder på kommende elbiler i Danmark

600 km rækkevidde på 10 minutter

I samme omgang løftede Gotion High-Tech også sløret for et semi-solid-state batteri, der også lader meget hurtigt. Dette batteri, der går under navnet Stellary, er lavet af andengenerations silicium-kulstof og en hurtigopladende elektrolyt. Det kan oplades fra 10-70 procent på ni minutter og giver en rækkevidde på 350 km efter fem minutters oplader og 600 km efter 10 minutter.

I en pressemeddelelse fra Gotion hedder det, at Stellary er unikt designet til at sprede 70 % af varmen uden for batteripakken inden for tre sekunder, hvilket er en vigtig sikkerhedsfunktion. Et trådløst batteristyringssystem er med til at sikre dens pålidelighed.

Dette batteri vil blive fremstillet på Gotions Gen7-facilitet på µm-niveau, hvilket vil reducere produktionsomkostningerne med 50 procent.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Solid-state batteri også under udvikling

Det sidste nye fra Gotion High-Tech var en positiv udvikling på Gemstone-batteriet, som er baseret på ren solid state-teknologi. Dets energitæthed på 350 watt-timer pr. kg er 40 procent højere end for de fleste NCM-batterier. Et batteri som dette forventes at kunne give elbiler en meget lang rækkevidde.

Det er planlagt til udrulning i 2027 og kommerciel tilgængelighed i 2030 og tilbyder en rækkevidde på 1.000 kilometer på en enkelt opladning.

Ekstrem hurtig batteriudvikling

Der er fart på udvilklingen af elbiler, herunder specielt batterierne. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se batterier løbende give elbiler bedre rækkevidde, hurtigere opladning og længere holdbarhed. Det er derfor forbundet med ret stor risiko, at købe elbil lige nu. Vil du gerne slippe for bekymringer som disse, er privatleasing at anbefale. Læs mere om privatleasing af elbiler her.

Se også: Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Zaptec ladeboks med serviceaftale