Batteri med ekstremt lang rækkevidde klar til næste års elbiler

CATL har lanceret et nyt batteri til elbiler, der vil være klar til masseproduktion næste år. Det lover over 1.000 km rækkevidde og lynopladning på 10 minutter.

Batteri med ekstremt lang rækkevidde klar til næste års elbiler

Vi er vidner til en vanvittig udviklingen indenfor den elektriske biler, hvor både software og hardware ser store forbedringer. CATL, verdens største producent af batterier til elbiler, har netop løftet sløret for et nyt batteri, der går under navnet Qilin, hvor der loves over 1.000 kilometer rækkevidde samt en lynhurtig opladning til 80 procent på blot 10 minutter. Det bedste er, at batteriet vil være klar til masseproduktion allerede næste år.

CATL har vind i sejlene i disse dage, hvor de på et marked med stor efterspørgsel og dalende tilgængelighed kan tilbyde lavere priser end mange af konkurrenterne. CATL har netop åbnet deres første batteriskiftestation for deres EVOGO-batterisystem, og er nu klar med næste nyhed. Her er der tale om et stort batteri til elbiler med høj energitæthed, hvor der loves en meget lang rækkevidde.

Læs også: Test af elbiler

En verdensnyhed til elbiler

Ifølge producenten er der tale om en verdensnyhed med Qilin 3.0-batteriet, som sætter ny rekord for udnyttelse af volumen – altså batteriet energitæthed. Batteriet kan nå en energitæthed på 255 Wh/kg.

Det skulle gøre det muligt, når batteriet integreres i elbiler, at opnå en rækkevidde over 1.000 kilometer. Ikke nok med det, har batteriet også exceptionel hurtig opladning.

CATL fortalte, at en nyudviklet vandkøling, der placeres mellem cellerne i stedet for under, gør det muligt at oplade batteriet meget hurtigt.

Det gør det muligt at forberede batteriet til hurtigopladning på kun 5 minutter, og gør det muligt at oplade det til 80 procent på 10 minutter.

Samtidig gør denne nye teknologi det muligt, at nedkøle batteriet ekstremt hurtigt, hvis det skulle blive nødvendigt.

Slår det bedste batteri på markedet lige nu

Ifølge producenten slår det 4680-batteriet, som regnes for at være det bedste på markedet lige nu. Med den samme kemi og samme pakkestørrelse leverer Qilin-batteriet en stigning på 13 procent i kraft sammenlignet med 4680-batteriet, hvilket giver en samlet forbedring i rækkevidde, opladning, sikkerhed, levetid, effektivitet og ydeevne ved lav temperatur.

Kan findes i elbiler fra næste år

CATL leverer batterier til en lang række af de mest kendte bilmærker. Det betyder, at man allerede fra næste år kan levere batteriet til producenter som Tesla og Volkswagen samt kinesiske mærker som NIO og Xpeng.

Se også: Nyheder om elbiler