Batteriproducent åbner showroom med 100 nye elbiler

Verdens største producent af batterier til elbiler åbner enormt oplevelsescenter med 100 elbilmodeller fra 50 forskellige bilmærker.

Batteriproducent åbner showroom med 100 nye elbiler

Xiaomi SU7, Tesla Model 3 og NIO ET5 Touring er blandt de mange elbilmodeller som CATL, der er verdens største batteriproducent, viser frem i det store showroom i Chengdu i Kina.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

100 forskellige elbiler samlet ét sted

Det nye 13.000 kvadratmeter store showroom er første gang, at en producent af batterier til elbiler har engageret sig direkte med forbrugere. I det nye showroom skal der ikke sælges elbiler, men i stedet skal det fungere som et 365-dages non-stop bilshow.

Det nye sted er udelukkende et oplevelsescenter, der skal promovere elbiler og give forbrugerne mulighed for at udforske populære modeller på én gang. CATL har desuden samlet et team af eksperter, der er klar til at besvare forbrugernes spørgsmål om elbiler og batterier.

Showroomet vil tilbyde tjenester som at se, vælge, teste og lære om hele livscyklussen for elektriske køretøjer. Centret er som at træde ind i et stort supermarked for elbiler, hvor der er rig mulighed for sammenligning af modeller.

Xiaomi SU7 er blandt de 100 elbiler, der vises frem i centeret.

Elbiler fra 50 forskellige bilmærker

Showroomet indeholder 100 køretøjer fra 50 forskellige producenter. Her findes et udvalg af sedaner, SUV’er, MPV’er, både fra udenlandske og indenlandske mærker, som alle er udstyret med CATL-batterier.

Blandt de fremviste mærker og modeller er bemærkelsesværdige CATL-kunder som Nios ET5/ET5 Touring, ET7, ES6, ES8, Teslas Model 3 og Model Y samt Xiaomis SU7.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Øget konkurrence på batterimarkedet

CATL er den førende leverandør af batterier til elbiler i verden med en markedsandel på 37,5 procent. Der er dog ingen tvivl om, at konkurrenterne meget gerne vil have en større bid af lagkagen.

Andre producenter som BYD, LG og Samsung udvikler nye batterityper, som skal friste elbilproducenterne. Hos BYD er der fokus på næste generation af LFP-batterier, mens Samsung satser på solid-state batterier med meget lang levetid og rækkevidde – dog har Samsung også et budgetvenligt LFP-batteri på vej.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark