BMWs mindste SUV-elbil kommer snart til Danmark

iX1, der er BMWs mindste elektriske SUV, ruller netop nu af samlebåndet på fabrikken i Regensburg i Tyskland. Prisen starter ved 449.500 kroner.

BMWs mindste SUV-elbil kommer snart til Danmark

Inden længe vil vi herhjemme se de første modeller af BMWs seneste elbil, iX1, rulle rundt på de danske veje. BMW iX1 er den fuldelektriske variant af X1, der er bilmærkets mindste SUV. Læs om danske priser, specifikationer og varianter af BMW iX1 her.

Se også: Test og anmeldelse af BMW i4

Specifikationer på BMW iX1

BMW iX1 er den tredje elektriske SUV fra det tyske premiummærke, udover iX3 og den store futuristiske iX, som vi her på mobilsiden snart er klar med en test af.

Med en elmotor på både for- og bagakslen leverer iX1 313 hk og et maksimalt drejningsmoment på 494 Nm. Tiden fra 0-100 km/t sker på 5,7 sekunder og tophastigheden er 180 km/t. Den kommer med et 64,7 kWh batteri, der giver en rækkevidde på op til 413-438 kilometer. Opladning sker ved op til 130 kW, som skulle give en DC-opladning fra 10-80 procent på ned til 29 minutter.

iX1 kommer med BMWs nyeste infotainmentsystem med BMWs Curved Display, som vi også kender fra iX og i4. Skærmen består af et 10,25 tommer infotainmentskærm og et 10,7” førerdisplay.

Der er 5 siddepladser og en bagagerumskapacitet på 540 liter, der kan øges til 1.600 liter med bagsæderne lagt ned.

Udstyr

Som standard kommer bilen blandt andet med kollisionsadvarsel for modkørende trafik ved venstresving og ved cyklister og fodgængere ved højresving samt Parking Assist med bakkamera og bakkeassistent.

Ekstraudstyr, som adaptiv fartpilot, kan tilkøbes som et abonnement. Med BMWs Remote Software Upgrade kan man låse op for funktioner i bilen, som kan tilkøbes i både kortere og længere perioder efter behov.

Varianter af BMW iX1

Der kommer kun en enkelt variant af BMW iX1, nemlig iX1 xDrive30. Dertil kan man tilvælge udstyrspakkerne M Sport og Fully Charged, der giver ting som sportsæder, head-up display, Harmon Kardon-lydsystem, BMW Live Cockpit Professional inkl. Navigation og meget mere.

BMW iX1 på samlebåndet på fabrikken i Tyskland.

Hvad koster en BMW iX1?

BMW iX1 xDrive30 har en dansk pris fra 449.500 kroner. Med udstyrspakken M Sport kommer den op i 484.500 kroner, og med Fully Charged-udstyret ligger den på 559.500 kroner.

Se også: Seneste nyt om elektriske biler