BYD byder sig til på det europæiske marked

Bilproducenten BYD er klar til at prøve kræfter med elbiler på det tyske og svenske marked senere i år, med både fysiske og online butikker.

BYD byder sig til på det europæiske marked

Kinesiske BYD har annonceret et partnerskab med den europæiske forhandlergruppe Hedin Mobility om at levere produkter til nye elbiler på det svenske og tyske marked.

Åbner både fysiske og online butikker

I Sverige vil Hedin Mobility, som BYD’s distributions- og forhandlerpartner for personbiler, åbne offline-butikker i flere byer og i Tyskland vil BYD ifølge en pressemeddelelse samarbejde med Hedin Mobility om at udvælge lokale forhandlere til at dække flere lokale regioner.

I oktober vil flere butikker i Sverige og Tyskland blive officielt åbnet og BYD vil også satse på online-butikker i de to lande.

Se også: Kan elbiler vende klimakrisen?

Satser på New Energy Vehicles (NEV)

De første elektriske køretøjer forventes leveret i fjerde kvartal, ifølge BYD. Der er tale om såkaldte New Energy Vehicles (NEV), et begreb som den kinesiske regering bruger til at betegne plug-in elbiler, der er berettiget til offentlig støtte, og omfatter kun batteri-elbiler, plug-in hybrid-elbiler og brændselscelle-elbiler

BYD er blevet verdens største producent af NEV’er med et salg på mere end 640.000 enheder af NEV’er i første halvår 2022.

Hedin Mobility er en af de største forhandlergrupper i Europa med mere end 230 forhandlere og aktiviteter i otte europæiske lande og regioner, herunder Sverige og Tyskland. BYD meddelte den 27. juli, at selskabet vil deltage i Paris Motor Show, der afholdes i slutningen af oktober, hvor de vil vise nye biler frem til europæiske forbrugere.

Se også: Test af elbiler

Dansk status endnu uklar

Der er for nu ingen meldinger om, hvorvidt eller nærmere hvornår BYD forsøger at komme ind på det danske marked med denne typer biler. BYD er på en måde allerede på det danske marked, men kun med en varevogn.