BYD Dolphin er billigere end forventet – se dansk pris

BYD er nu klar med en usædvanlig skarp pris på Dolphin, der på størrelse med VW ID.3. Se pris, billeder og specifikationer på BYD Dolphin.

BYD Dolphin er billigere end forventet – se dansk pris

Vi har ventet spændt på at se hvad prisen på BYDs konkurrent til Volkswagens ID.3 ville blive – og den er lavere end forventet. I denne artikel tager vi et nærmere kig på prisen på BYD Dolphin i Danmark, varianter, rækkevidde, andre specifikationer og lanceringsdato.

Se også: Guide til billigste opladning af elbiler i hjemmet

Den mindste og billigte elbil fra BYD kommer meget snart til Danmark. Dolphin er en helt elektrisk bybil med en fornuftig rækkevidde og specifikationer, overraskende meget udstyr og en nærmest uhørt pris for en elbil i denne klasse.

Den nærmeste konkurrent til BYD Dolphin er Volkswagen ID.3, som vi godt kan afsløre er en hel del dyrere.

Hvad koster en BYD Dolphin?

BYD Dolphin kommer til Danmark i to varianter: Comfort og Design. Det er måske lidt svært at gætte sig til, men Comfort er basismodellen, der har fået en dansk pris fra 234.995 kroner.

Til sammenligning koster VW ID.3 fra 319.995 kroner.

Hvad er forskellen på Comfort og Design? Faktisk er der ikke forskel på hverken ydeevne, batteri eller opladning. I stedet er udstyret forskellen i de to varianter.

Luksusmodellen, Dolphin Design, koster fra 249.995 kroner. Den kommer med blandt andet andre 17″ alufælge, tonede bagruder, solskærmet panoramaglastag, trådløs opladning af mobiltelefon, V2L adapter og tilbydes i andre farver uden merpris.

Generelt er basismodellen af Dolphin virkelig godt udstyret med ting som LED-lygter, 17″ alufælge, varmepumpe, el-sidespejle, el-justerbare forsæder, varme i forsæder, klimaanlæg, infotainmentsystem med 12,8″ roterbar skærm, Apple CarPlay og Android Auto, adaptiv fartpilot, blind vinkel-assistent, 360 graders kamera, nøglefri betjening og mulighed for oplåsning med NFC (smartphone).

Læs mere om BYD Dolphin her

Hvornår kommer BYD Dolphin til Danmark?

Der er kun lidt over en måned til BYD Dolphin lander i Danmark. BYD oplyser at Dolphin har Danmarkspremiere 23-24. september.

De dage inviterer BYD til at se og ikke mindst køre en tur i Dolphin.

Se også: Alle elbiler fra BYD

Rækkevidde, opladning, ydeevne og mere

BYD Dolphin er i Danmark udstyret med et 60 kWh batteri, som giver den en WLTP-rækkevidde på op til 427 kilometer.

Ved en lynladestander lader den med op til 80 kW, hvor 30-80 procent tager lige under en halv time. 10-80 procent tager cirk 40 minutter. Hjemmeladning sker ved 11 kW (3 faser), hvor en fuld opladning tager 6 timer og 12 minutter.

En elektrisk motor på 150 kW (204 hk) trækker forhjulene på Dolphin. Den har en 0-100 km/t tid på cirka 7 sekunder. Tophastigheden er på 160 km/t.

Plads til tre autostole med ISOFIX

Godt nok er BYD Dolphin en af de mindre elbiler i Danmark, men den er forberedt til hele tre autostole med ISOFIX – to bagi og ét foran. Det er de færreste elbiler, der kan prale med dette.

Den byder på 5 sæder og 5 døre og et bagagerum på 345 liter, som kan udvides til 1.310 liter.

Se også: Flere specifikationer på BYD Dolphin

Se flere billeder af BYD Dolphin

Forbedret garanti på BYD Dolphin

Fra den 1. august 2023 udvider BYD standardgarantien på alle deres elbiler til hele 6 år eller 150.000 kilometer. På batteriet i Dolphin gives der 8 år eller 200.000 kilometer med mindst 70 procent kapacitet.