BYD Dolphin: Lille superbillig elbil snart i Danmark

Inden længe vil BYD lancere en lille elbil i Danmark, der forventes at få en meget attraktiv pris. Vi tager et kig på specifikationerne på BYD Dolphin.

BYD Dolphin: Lille superbillig elbil snart i Danmark

Der begynder stille og roligt at dukke mindre byvenlige og billigere elbiler op, der har kurs mod Danmark. En af de mest interessante er BYD Dolphin, der meget vel kan ende med at blive en storsællert herhjemme.

Se også: Se kommende elbiler i Danmark

Lille elbil med rækkevidde op til 427 km

BYD Dolphin er en elektrisk hatchback, der er perfekt til dem, som gerne vil have en lille byvenlig elbil med fornuftig plads og høj komfort. Selvom Dolphin er en lille bil har den flotte specifikationer for dens størrelse.

BYD Dolphin fem døre og fem siddepladser og helt op til 1.310 liter bagageplads, hvis bagsæderne er lagt ned. Så selvom der er tale om en af de mindre elbiler, ser den ud til at have fornuftig plads.

Dolphin kører op til 427 kilometer på en opladning med et 60 kWh batteri. Der er tale om et LFP-batteri, som du kan læse mere om her.

Den har hurtig opladning op til 88 kW, hvilket giver omtrent 50 procent strøm på 29 minutter. Derudover den lille elbil endda Vehicle to Load (V2L).

Dolphin er derudover også en ganske hurtig lille sag. Den har 204 hestekræfter (150 kW) og kører fra 0-100 km/t på cirka 7 sekunder.

Se også: Alle elbiler fra BYD

BYD Dolphin

Pris og lancering på BYD Dolphin til Danmark?

BYD tilbyder allerede tre elbiler i Danmark: Crossoveren BYD Atto 3, SUV’en BYD Tang og den sporty BYD Han. Inden længe ankommer den fjerde model, nemlig Dolphin.

BYD Dolphin kommer senere i år, mere præcist til efteråret. BYD er dog ikke klar med et mere prævist lanceringstidspunkt og heller ikke en pris.

Prisen på BYD Dolphin er 29.990 euro i Europa. Vi forventer en pris på BYD Dolphin omkring 250.000 kroner.

Se også: Sammenlign elbiler efter type