BYD laver nu smartere og hurtigere elbiler med bedre opladning

Den nye e-Platform 3.0 Evo har dybere integration mellen bil og software, kraftigere drivlinje og hurtigere opladning. Kommer først i BYD Sea Lion 07.

BYD laver nu smartere og hurtigere elbiler med bedre opladning

BYD har netop lanceret en ny platform til elbiler med spændende opgraderinger. Den nye e-Platform 3.0 Evo lanceres sammen med elbilen Sea Lion 07, der er en konkurrent til Tesla Model Y.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Bedre ydeevne og hurtigere opladning

BYD, der ligger og kæmper intenst med Tesla om at være verdens største elbilproducent, har lanceret den nye e-Platform 3.0 Evo´, som byder på flere spændende opgraderinger. Denne platform forventes at blive brugt i mange nye modeller fra BYD.

e-Platform 3.0 Evo byder på et højere integrationsniveau mellem bilens komponenter og software, en stærkere drivlinje og en opladning, sagde den kinesiske elbilgigant.

Den opgraderede elbilplatform har et 12-i-1 elektrisk drivsystem, som forbedrer integrationen i forhold til 8-i-1 i BYDs tidligere platforme.

e-Platform 3.0 Evo understøtter motorer med omdrejninger op til 23.000 o/min, hvilket ifølge BYD er den højeste hastighed blandt dem, der er i produktion i dag.

BYD har ikke afsløret mere om den nye platform endnu, men har lanceret den samme med elbilen Sea Lion 07, der skal konkurrere mod Teslas Model Y.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

BYD Sea Lion 07 – skal slå Tesla Model Y

Der er ingen tvivl om, at den nye søløve fra BYD har som mål at stjæle markedsandele fra Tesla. BYD Sea Lion 07 er en crossover med en længde på 4.830 mm og en akselafstand på 2.930 mm. Den er altså længere end en Model Y og har også længere akselafstand.

Basismodellen drives af en elmotor med 170 kW og et maksimalt drejningsmoment på 380 Nm, og bilen kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 7,3 sekunder.

Den drives af et LFP-batteri med en kapacitet på 71,8 kWh, som giver en CLTC-rækkevidde på 550 kilometer. Den fås også med et større batteri, som giver CLTC-rækkevidde på 610 kilometer.

Den dyreste version har to motorer med en samlet effekt på 390 kW og et maksimalt drejningsmoment på 690 Nm, der får den til at sprinte fra 0 til 100 km/t på 4,2 sekunder. Tophastigheden er 225 km/t.

Sea Lion 07 kan lade fra 10-80 procent på 25 minutter.

Det ligner samtidig, at Sea Lion 07 kommer med et opgraderet infotainmentsystem, men dette er der ikke flere informationer om endnu.

Se også: Priser og billeder på kommende elbiler i Danmark

Pris på BYD Sea Lion 07

Prisen på BYD Sea Lion 07 i Kina er 189.800 kinesiske yuan, som direkte omregnet svarer til 181.703 kroner. Den vil dog blive dyrere, når den engang skal sælges i Danmark. Vi forventer, at den vil koste fra cirka 350.000 kr.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet

Vi anbefaler:
Bedste ladeløsning til hjemmet
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den