BYD runder 1 mio. solgte elektriske biler i 2024

BYD dominerer bilmarkedet i Kina. Efter et rekordhøjt salg i august måned runder den kinesiske bilgigant 1 mio. solgte elektriske biler.

BYD runder 1 mio. solgte elektriske biler i 2024

Kinas BYD har nu rundet 1 million solgte elektriske biler i 2024 efter en enestående præstation i august. Det cementerer BYD’s førende position på elbilmarkedet.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

BYD vil være den største elbilproducent

Virksomheden rapporterede om salg af 373.082 nye elektriske køretøjer i august, herunder både plug-in-hybrider og fuldelektriske køretøjer. Dette overgår BYD’s tidligere rekord på 342.383 elektriske biler, der blev sat i juli, og markerer den tredje måned i træk med rekordhøj salg.

Fortsætter det sådan, kan de gå hen og blive verdens største elbilproducent i 2024, foran Tesla.

Mens PHEV’er driver meget af væksten, er BYD’s salg af helelektriske køretøjer også fortsat stærkt. Virksomheden solgte 148.470 elbiler i sidste måned, en beskeden stigning på 2 % i forhold til året før, men en bemærkelsesværdig stigning på 15 % i forhold til juli.

I løbet af de første otte måneder af 2024 har BYD solgt imponerende 1.004.623 elbiler, hvilket er en stigning på 12 % i forhold til de 897.220, der blev solgt i samme periode sidste år.

Virksomhedens ekspansion på nye markeder bærer også frugt, idet salget i udlandet nåede op på 31.451 enheder i august, hvilket er en stigning på 26 % i forhold til året før og en stigning på 5 % i forhold til juli. Fra august har bilproducenten solgt næsten 265.000 køretøjer i udlandet.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Bilmærker har ikke en chance mod BYD

Der findes enormt udvalg af nye elektriske bilmærker i Kina. Der siges at være mere end 100 producenter af biler.

Dog presses disse af især BYD, der med sin enorme kapacitet og egen batteriproduktion kan presse priserne på markedet så langt ned, at konkurrenterne enten må give op eller tabe enorme summer på de solgte biler.

Det kinesiske marked domineres især af BYD, SAIC og Geely, der samtidig begynder at få godt gang i salget i Europa.

Se også: Priser og billeder på kommende elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Se ifs tilbud på elbilforsikring