BYD Song Plus kommer til Europa som Seal U

Kinesiske BUD’s nye SUV, Song Plus Champion Edition, kommer til Europa under navnet Seal U. Den har en WLTP-rækkevidde på op til 500 kilometer.

BYD Song Plus kommer til Europa som Seal U

BYD har kæmpe succes i hjemlandet Kina og ekspanderer også massivt i Europa i disse år. BYD kom til Danmark i efteråret og fører i dag de tre modeller Atto 3, Han og Tang, ligesom Dolphin og Seal er på vej.

Sidstnævnte bil er også på vej til Europa i en ny SUV-udgave kaldet Seal U. Oprindeligt er dens navn noget så mundret som Song Plus Champion Edition, men ifølge det kinesiske medie CNC har BYD besluttet at give bilen navnet Seal U på de internationale markeder, som skulle omfatte Europa.

BYD Song U så første gang dagens lys i september 2020, hvor den blev lanceret i Kina i en benzin- og plugin-hybridudgave. Den fuldelektriske udgave kom året efter i hjemlandet. I juni blev det så muligt at bestille den nye og faceliftede udgave af bilen kaldet Song Plus Champion Edition i Kina.

Se alle kommende elbiler

Rækkevidde på op til 500 kilometer

BYD Seal U er en længere, bredere, lavere og mere eksklusiv udgave af den normale BYD Song. Ligesom sedanen Han er Seal U udstyret med BYD’s LFP-baserede Blade-batteri.

Basisudgaven har en batterikapacitet på 71,7 kWh og en WLTP-rækkevidde på 420 kilometer med en motor, der yder 152 kW (204 hk). Den fås også i en udgave med lang WLTP-rækkevidde på 500 kilometer takket være et 86 kWh batteri. Begge varianter har en elmotor med en effekt på 160 kW (218 hk), og DC-opladning fra 30 til 80 procent tager 28-29 minutter og vil altså være med en relativ lav effekt.

Indvendigt er meget i BYD Song U identisk med Song Plus Champion Edition. Den har samme 15,6 tommer roterbare LCD-skærm med BYD’s DiLink-infotainmentsystem, samme to zoners klimaanlæg, samme rat og samme gearvælger. Interiøret er dog sort i stedet for grå og blåt, hvilket appellerer mere til vestens præferencer.

Bagagerummet rummer 570 liter og kan udvides til 1.449 liter. Noget, der formentlig vil glæde mange på disse breddegrader, er, at BYD har droppet det store ”Build Your Dreams”-emblem på bagsmækken.

Se også: Alle elbiler fra BYD

BYD Seal U: Pris og tilgængelighed i Danmark

BYD Song U kommer til salg internationalt enten i slutningen af 2023 eller i starten af 2024. Den kinesiske pris på Song Plus Champion Edition er 179.800 yuan. Hvis Seal U får samme pris herhjemme, vil det svare til omkring 400.000 kroner.

Se også: Har If den billigste elbilforsikring?