BYD Yangwang U9: Superbil med 1.300 hk lanceres snart

BYD løfter snart sløret for superbilen Yangwang U9, der med 1.300 hk fordelt på fire elektriske motorer når 0-100 km/t på under 2 sekunder.

BYD Yangwang U9: Superbil med 1.300 hk lanceres snart

BYD er klar med en lanceringsdato for deres potente elektriske superbil fra dattermærket Yangwang. Yangwang U9 har hele flere elektriske motorer, 1.300 hk og ganske overraskende et LFP-batteri.

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Yangwang U9 lanceres den 25. februar

En elektrisk superbil? Dem findes der indtil videre ganske få af. Vi har NIO EP9, Rimac Nevera, Lotus Evija, Hiphi A og selvfølgelig den kommende Tesla Roadster. Nu er BYD snart klar med deres bud på en elektrisk superbil.

Yangwang, der er et premium bilmærke under BYDs paraply, har bygget superbilen U9, som er klar til præsentation den 25. februar.

Yangwang U9 er BYDs dyreste bil – og den kommer muligvis til Europa.

Se også: De bedste og dyreste elbiler i Danmark

Specifikationer på Yangwang U9

Med en kommende præsentation har vi ikke alle specifikationer på Yangwang U9 endnu, men lidt spændende er der dog sluppet ud.

Blandt andet får U9 fire elektriske motorer – en til hver hjul. Hver motor yder 240 kW, hvilket giver en samlet ydeevne på 960 kW – det svarer til 1.287 hestekræfter.

Yangwang fortæller, at U9 kan accelerere fra 0-100 km/t på under 2 sekunder og tophastigheden er elektronisk begrænset til 300 km/t.

Vi ville tro, at en elbil som Yangwang U9 har et NMC-batteri, men dette er ikke tilfældet. I stedet er U9 udstyret med BYDs eget Blade LFP-batteri.

Derudover har U9 en meget avanceret undervogn, som de har døbt DiSus-X (DiSus Intelligent Body Control System). Systemet gør det muligt for U9 at vende på en tallerken, hoppe eller køre på tre hjul.

Yangwang er også på vej med sedanen U7, der også har meget imponerende specifikationer.

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Yangwang U9

Pris på Yangwang U9

Som du nok forventede bliver Yangwang U9 ikke billig. Skulle Yangwang U9 blive tilgængelig i Danmark vil den sandsynligvis koste omkring 3 millioner kroner.

Yangwang præsenterer U9 den 25. februar.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Vi anbefaler:
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet
De billigste elbiler i Danmark
if har markedets bedste bilforsikring til elbil