CATL klar med batterisystem til fremtidens elbiler

Verdens største producent af batterier til elbiler er klar med et nyt EVOGO-batterisystem, der består af batterier i elementer og batteriskiftestationer.

CATL klar med batterisystem til fremtidens elbiler

CATL har netop åbnet deres første batteriskiftestation, som på et øjeblik kan udskifte deres nyudviklede batteri i elbiler. Hele systemet går under navnet EVOGO og producenten mener, at dette er fremtiden for batterier i elbiler.

Læs også: Verdens største producent af elbilbatterier satser på batteriskifte

Et smartere og billigere elbilbatteri

Tidligere på året lancerede verdens største producent af batterier til elbiler, CATL, deres nye batterisystem, som går under navnet EVOGO. EVOGO er en kombination af batteri og batteriskiftestation, der tilbydes producenter af elbiler. CATL leverer allerede batterier til en lang række producenter af elbiler.

Forbrugerne har lige nu fokus på elbiler med lang rækkevidde, men sådan vil det ikke blive ved med at være, mener CATL. Ifølge CATL bruger elbilejere ikke mere end 10-20 procent af batteriets kapacitet i daglig brug, hvilket gør et stort og dyrt batteri overflødigt. De mener derfor at fremtiden er mindre batteri og hurtigere opladning/udskiftning. Et mindre batteri vil være med til at gøre elbilerne billigere og vil skabe mindre batteriaffald.

EVOGO-batteriet

Det nye batteri vil blive tilbudt i elementer, hvor hvert element vil tilbyde omtrent 200 kilometers rækkevidde. De kan samles i to eller tre og have en maksimal rækkevidde på 600 kilometer. EVOGO-batteriet vil dermed kunne bruges i store som små biler.

EVOGO-batteriskiftestationer

I tillæg til EVOGO-batterierne er udviklet et system, hvor de på et øjeblik kan udskiftes. Ved en EVOGO-batteriskiftestation kan en elbil med teknologien få skiftet en tomt batteri til et fuldt på blot 1 minut. Batteriskiftestationerne fylder ikke mere end tre parkeringspladser og indeholder op til 48 Evogo-batterielementer, som konstant oplades og kvalitetstjekkes.

Til det hele er udviklet en EVOGO-app, hvor man kan finde og aktivere batteriskiftestationer.

Se også: Test af elbiler

Den første batteriskiftestation åbnet

CATL har netop åbnet den første EVOGO-batteriskiftestation i Hefei i Kina. CATL forventer at der i løbet af i år vil være 20 batteriskiftestationer.

Elbilproducenten NIO satser også meget på udskiftelige batterier og batteriskiftestationer. NIO åbnede den første batteriskiftestation i Norge tidligere i år.