Danmarks største ladestation får plads til 30 elbiler

Kommende ladestation skal være Danmarks største, hvor der skal være plads til 30 elbiler, der oplades med lynopladere. Placeringen er nær Aabenraa.

Danmarks største ladestation får plads til 30 elbiler

Første spadestik til det der skal være Danmarks nye største ladestation er netop blevet taget. Den kommende lynladestation fra Clever skal byde på hurtig opladning, hvor hele 30 elbiler skal kunne oplades samtidigt.

Er man ofte i det sønderjyske og desperat mangler en hurtig opladning til elbilen, er der heldigvis godt nyt. Clever har netop startet arbejdet på en ny ladestation med lynopladere, der skal være den største af sin slags i hele landet.

Se også: Clever lynladestander i nærheden – disse er på vej

Den største ladestation åbnes i 2023

Lynladestation ved Aabenraa bliver altså større end den, der lige nu kan kaldes landets største lynladestation. Denne ligger ved Odense og byder på 28 ladestik. Den nye lynladestation byder på hele 30 lynladepunkter på et 6.000 kvm areal, hvor mange elbiler vil kunne oplades fra 0-80 procent på under 30 minutter, skriver ladeoperatøren i en pressemeddelelse.

”Vi ved, at sønderjyderne længe har efterspurgt bedre lademuligheder, og derfor er vi rigtig glade for at kunne give ladeinfrastrukturen i landsdelen en solid opgradering. Rigtig mange sønderjyder har mulighed for at få etableret ladebokse derhjemme, så de er ikke så afhængige af offentlige ladepunkter, men vi ved også, at mange i hverdagen er afhængige af lynhurtig opladning på farten, og så er der samtidig et behov hos de elbilister, der planlægger at køre sydpå. Derfor håber vi, at lokationen ved Aabenraa kan opfylde mange elbilisters behov”, lyder det fra Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.

Den store lynladestation skal være klar til brug til næste år. Placeringen bliver ved motorvej E45 ved Rødekro/Brunde, på Egevej 8 i Aabenraa.

Faciliteter og plads til dem med trailer

Lynladestationen vil dog blive bygget i et organisk og modulært design, der minder om Clevers lynladestationer i både Esbjerg, Odense og Køge, og den vil blive omgivet af træer og planter, der passer til lokalområdet.

Når lynladestationen står færdig, forventes det at være med toiletfaciliteter, legeplads og ikke mindst med plads ved lynladere til de elbillister, der kommer med trailer.

I området er der derudover Harald Nyborg, Circle K, Biltema, McDonalds, Burger King og Davidsen og andre naboer, der kan gøre ventetiden sjovere.

Se også: Seneste nyt om elbiler og opladning