De 5 bedste af de billigste elbiler

Hvilke billige elbiler er bedst på rækkevidde, komfort, kvalitet med mere? Se de fem billigste elbiler, der klarer sig bedst i test.

De 5 bedste af de billigste elbiler

Udvalget af billige elbiler i Danmark vokser, og der er i dag større forskel på kvaliteten af dem end nogensinde før. Er du på jagt efter den bedste af de billigste elbiler, skal du læse med her.

Se også: Sammenlign elbiler på specifikationer og pris

Priserne på elbiler falder og der kommer flere modeller til. Dermed bliver det hele tiden sværere og sværere for danskerne, at vælge den helt rigtige elbil, for hvor får man mest for pengene? Hvilken elbil er god og hvilken er ikke? Vi guider dig her til de bedste af de billigste elbiler.

Her på mobilsiden tester vi de nyeste elbiler på markedet i Danmark. Elbilerne bliver testet i en hel uge, hvor de grundigt bliver gennemgået med lys og lygte, og hvor de erstatter vores egne privatbiler.

Det hele ender ud i en stor og grundig test af hver elbil, hvor vi bedømmer dem efter 10 kvalitetsparametre. Samtidig holder vi et skarpt øje med de aktuelle priser og tilbud på markedet.

På den måde kan vi vise jer de elbiler, der klarer bedst i test og er blandt de billigste modeller på markedet herhjemme. Lad os tage et kig på dem.

Se også: Sammenlign aktuelle leasingtilbud på alle elbiler

Disse billige elbiler er bedst

#1 Renault Megane E-Tech Electric

Pris fra 264.990 kr. Samlet bedømmelse: 80 ud af 100 point.

Renault Megane E-Tech Electric

Renault Megane E-Tech Electric er en bybil af typen hatchback og en elbil til den lille familie. På trods af dens kompakte ydre er den overraskende rummelig indvendig. Dens bagagerum byder på 440 liter, som kan udvides til 1.332 liter med bagsæderne lagt ned. Euro NCAP giver den 5 ud af 5 i sikkerhed.

Læs også: Test af Renault Megane E-Tech Electric

Megane Electric har en rækkevidde på op til 442 kilometer og kan lynlade fra 10-80 procent på 30 minutter. Motoren har en ydeevne på 160 kW / 220 hk, og Megane Electric accelererer fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder.

Renault Megane E-Tech Electric koster fra 264.990 kr.

Se også: Pris, specifikationer og billeder af Renault Megane Electric

#2 BYD Dolphin

Pris fra 234.995 kr. Samlet bedømmelse: 79 ud af 100 point.

BYD Dolphin er godt nok en hatchback og elektrisk bybil, men dens rummelighed vil uden tvivl overraske dig. BYD Dolphin scorer 79 ud af 100 i test.

Se også: Test af BYD Dolphin

Dolphin er rigeligt stor til også, at kunne være en lille familiebil, hvor specielt pladsen på bagsæderne imponerer. Den byder på en flot rækkevidde på 427 kilometer (WLTP) og lader fra 30-80 procent på 29 minutter. Bagagerummet er på 345 (430 liter, hvis man regner opbevaringsrummet under selve bagagerummet med, og kan udvides til 1.310 liter.

Der er fuld plade på udstyret i Dolphin, der også har en fin ydeevne med 204 hestekræfter og klarer 0-100 km/t på 7 sekunder. Tophastigheden er 160 km/t.

Se også: Varianter, specifikationer og prøvekørsel af BYD Dolphin

#3 MG4 Electric

Pris fra Samlet bedømmelse: 78 ud af 100 point.

MG4 Electric

MG4 Electric er en god bybil og lille elektrisk familiebil. Også her får man meget mere plads, end man forventer i en bil af denne størrelse. MG4 Electric scorer 78 ud af 100 i test.

Se også: Test af MG4 Electric

MG4 Electric har en rummelig og komfortabel kabine, der ligesom Dolphin er spækket med udstyr. Rækkevidde går op til 520 kilometer (WLTP) og den lader fra 10-80 procent på ned til 26 minutter. Bagagerummet er på 363 liter og kan udvides til 1.177 liter.

MG4 byder på en skøn køreoplevelse med 50/50 vægtfordeling og baghjulstræk, og selv den billigste variant yder 170 hestekræfter og har en tophastighed på 160 km/t.

Se også: Varianter, specifikationer og prøvekørsel af MG4 Electric

#4 Cupra Born

Pris fra Samlet bedømmelse: 76 ud af 100 point.

Cupra el-Born
Cupra Born

Cupra Born er en electrisk hatchback i bybil-klassen med plads nok til den lille familie. Cupra Born scorer 76 ud af 100 i test.

Cupra Born har en dejlig stor og komfortabel kabine i et sporty design. Rækkevidde er på 424 kilometer (WLTP) og den lader fra 10-80 procent på ned til 35 minutter. Bagagerummet er på 385 liter.

Born er baghjulstrukket og yder 204 hestekræfter og har en tophastighed på 160 km/t. 0-100 km/t sker på 7,3 sekunder.

Se også: Varianter, specifikationer og prøvekørsel af Cupra Born

#5 Volkswagen ID.3

Pris fra Samlet bedømmelse: 75 ud af 100 point.

Volkswagen ID.3

Godt nok er Volkswagen ID.3 og Cupra Born mere eller mindre identiske elbiler, men der er forskel på designet og prisen. Ligesom Born er Volkswagen ID.3 en hatchback i bybil-klassen med siddepladser til fem personer.

Se også: Test af ny Volkswagen ID.3

VW ID.3 har et mere klassisk og mindre sportsligt design end søsterbilen. Den kan fås med en rækkevidde helt op til 572 kilometer og den kan lade fra 10-80 procent på 30 minutter.

Ydeevnen er den samme, uanset hvilken variant man vælger. Alle varianter yder 204 hk fra en enkelt elektrisk motor. Bagagerummet i ID.3 er på 385 liter.

Se også: Varianter, specifikationer og prøvekørsel af VW ID.3

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Bedste ladeløsning med serviceaftale