Den amerikanske Rivian R1T kommer til Danmark

Den store amerikanske elektriske pickup truck Rivian R1T kommer til Danmark senere i år. Den har plads til fem, 1.700 liter i ladet, 527 km rækkevidde og 835 hestekræfter.

Den amerikanske Rivian R1T kommer til Danmark

Elbiler fra det enormt hypede amerikanske elbilmærke Rivian vil kunne købe i Danmark allerede i 2023. Senere i år kommer den elektriske pickup truck Rivian R1T til Danmark. Senere kommer SUV’en fra Rivian, R1S.

Se også: Sammenlign alle typer af elbiler

Rivian R1T er stor, men har god rækkevidde

Den store pickup truck på el fra Rivian har kurs mod Danmark, hvor den nok skal fange mange blikke. Har man set bilen på vejene i USA, forstår man udmærket hvorfor. Ikke nok med at den er stort, har Rivians elbiler nemlig et meget anderledes design og nogle forlygter, som man hurtigt genkender. Det er et moderne take på den klassiske amerikanske pickup truck.

R1T er først og fremmest en praktisk og meget rummelig bil. Der er mere end 1.700 liter i ladet samt et frunk på hele 314 liter og en tunnel under kabinen, hvor der gemmer sig yderligere 330 liter. Den kan trække op til 3.500 kg.

Der er plads til fem personer i Rivian R1T. Men den vil også kunne fås på gule plader med to sæder.

Bilen vil blive importeret af eCar, som ikke er klar til at oplyse en pris endnu. Den forventes dog at koste omtrent det samme som konkurrenten Ford F-150 Lightning.

Rivian R1T

Specifikationer på Rivian R1T

Rivian R1T er en enorm elbil med et gigantisk batteri på hele 135 kW, som giver den en rækkevidde på cirka 527 kilometer. Opladning ser ved en kraftig lynlader på op til 200 kW.

Selvom R1T er stor, er den ikke langsom. Modellen der bliver tilgængelig i Danmark er Rivian R1T Quad-Motor AWD, der har fire elektriske motorer. Den yder helt op til 835 hestekræfter og har en acceleration fra 0-100 km/t på kun 3 sekunder. Her skal man lige huske på, at bilen vejer knap 3.500 kg.

Se også: Nyheder om elbiler

Android Automotive infotainmentsystem

Infotainmentsystem i Rivian R1T kommer fra selveste Google. Det er Googles infotainmentsystem til biler, der hedder Android Automotive, som man finder i flere andre biler i dag.

Der er dog ikke tale om “Google Built-in”, som betyder, at der er Googles tjenester og appbutik ombord. I stedet er det blot Android Automotive-software, som Rivian har bygget deres egen brugerflade på. Der er ikke Apple CarPlay og Android Auto.

Se også: Find den bedste elbilforsikring hos If