Elbiler fra Tesla, Kia og Nissan scorer højest i pålidelighed

Batterier, elmotorer og avanceret software driller i nye elbiler. Ifølge en rapport laver Tesla, Kia og Nissan de mest pålidelige af slagsen.

Elbiler fra Tesla, Kia og Nissan scorer højest i pålidelighed

Hvilke elbiler er de mest pålidelige? Spørger man forbrugerorganisationen Consumer Reports er det Tesla, Nissan og Kia, der laver de mest driftsikre elbiler.

Store højvoltsbatterier, elmotorer og avancerede smarte softwarefunktioner er ny hverdag hos mange bilproducenter, og det er ikke alle der endnu mestrer den nye teknologi. Den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports fortæller i deres seneste rapport, at selvom der er stort potentiale i elbiler, slår de endnu ikke de bedste brændstofbiler i pålidelighed. Dog var der enkelt elbiler, der kom langt op på pålideligheds-ranglisten.

Se også: Nyheder om elbiler

Kia EV6 får bedste score i driftsikkerhed

Ifølge den seneste rapport er der fire elbilmodeller, der giver en tilfredsstillende driftsikkerheds. Kia EV6, der blandt elbiler nupper førstepladsen, skiller sig ud fra mængden. Den scorer 84 point ud af 100 mulige, og dermed langt højere end de andre elbiler. Kunderne ser ud til at være meget tilfredse med EV6, men Consumer Reports bemærker alligevel, at pålidelighedsscoren måske ikke holder, når bilen bliver ældre.

På andenpladsen er det Teslas Model 3, der får en samlet score på 58 point. Den gode gamle Nissan Leaf indtager en tredjeplads med en samlet score på 70 point og en forventet pålidelighedsscore på 3 ud af 5.

Ser man bort fra Kia EV6 er Tesla og Nissan dem med den største erfaring i at lave elbiler, da begge har fremstillet dem i over ti år. Det ses tydeligt i resultaterne i rapporten fra Consumer Reports. Tesla Model 3 og Nissan Leaf er langt mere pålidelige end konkurrenterne, men ifølge Consumer Reports halter de stadig bagefter de gamle biler.

elbil pålidelighed
Kilde: Consumer Reports

Se også: Test af elbiler

Problemer med batterier, elmotorer og software

Consumer Reports skyder skylden på batterier og elmotorer, som stadig er meget ny teknologi. Også ny software og opkoblede funktioner, som elbiler tilbyder, får også sin del af skylden.

Længere nede på listen finder man elbiler som Volkswagen ID.4, Tesla Model S, Chevrolet Bolt og Hyundai Kona Electric, der får en dårlig score i pålidelighed. Her bliver der rapporteret om problemer med batteripakker, opladning, elektriske drivmotorer og deres varme- og kølesystemer.

Se også: Få bedste forsikring af din elbil