Ny teknologi gør elbiler mindre pålidelige

Elbiler har potentiale til at være meget pålidelige køretøjer, men den moderne teknologi de udstyres med er alt for ofte fyldt med fejl, påstår rapport.

Ny teknologi gør elbiler mindre pålidelige

Oftest hører man de positive historier om elbilernes høje pålidelighed og holdbarhed, der med fordel for brugerne betyder færre udgifter og mindre tid brugt på service. En overraskende rapport fra Consumer Reports fortæller dog en lidt anden historie. Ifølge den er elbilerne nemlig fyldt med fejl.

Elbiler proppes med ny teknologi

Rapporten fortæller, at da købere af elbiler har en tendens til at være meget interesserede i teknologi, pakker bilproducenterne modellerne med et væld af ny software og smarte funktioner, hvilket desværre kan føre til problemer. Softwaren og de mange smarte funktioner er alt for ofte ikke gennemtestede og fyldte med små og store fejl. Og det kan ende med en rigtig træls oplevelse.

Consumer Reports undersøgte ejere af mere end 300.000 køretøjer fra modelårene 2000 til 2022 og brugte disse data til at lave forudsigelser om pålideligheden af køretøjer fra modelår 2023.

Den fuldelektriske biler udgjorde en større andel i ranglisten over de mest pålidelige biler end nogensinde før, hvor de, lige bortset fra Teslas elbiler, klarede sig dårligst.

“Bilproducenterne bruger elbiler som et teknologisk testbænk for ny teknologi, de ønsker at afprøve,” fortæller Jake Fisher, der er seniordirektør for biltests hos Consumer Reports. Han fortsætter: “Ved at have al denne nye teknologi er der en masse potentielle problemer med dem.”

Og man skal da heller ikke bruge lang tid i forskellige forummer om elbiler, før man finder problemer med opkobling, kritiske softwarefejl og andre problemer.

Flere elbiler dumper i pålidelighed

Tesla har angiveligt forbedret pålideligheden og rykker fire pladser op på pålidelighedsranglisten i forhold til sidste år, men ligger stadig under gennemsnittet. Andre mærker med lavere pålidelighed end gennemsnittet var Volkswagen, Jeep, Mercedes og flere andre.

Tesla gør det specielt godt med deres elektriske drivlinjer, sammenlignet med de gamle bilproducenter.

Tesla-ejere rapporterer dog fortsat om problemer med karrosseri hardware, maling og trim i deres biler på tværs af alle modeller. Der opleves også problemer med styring og affjedring, klimaanlæg og varmesystemer samt touchskærme.

Der har vi altså endnu en grund til, at man med fordel kan lease elbil i stedet for at købe.

Se også: Find den bedste forsikring til din elbil