EU-bilprojekt fuldfører test af autonom kørsel på tværs af lande

EU har fuldført et pilotprojekt, der testede 5G og autonom kørsel på tværs af forskellige lande - resultatet beskrives som et gennembrud.

Et pilotprojekt om autonome biler finansieret af EU med test af 5G-forbudne køretøjsfunktioner med deltagelse af en række operatører og teknologileverandører er netop afsluttet.

5G testet på selvkørende biler på tværs af europæiske lande

Selskaber som Deutsche Telekom, Telecom Italia, Magenta, Nokia, Qualcomm, NEC og INWIT har alle været med i projektet, hvor 5G og edge computing er blevet brugt til at forbinde autonome og assisterede køretøjsfunktioner med lav latenstid.

Projektet beskrives som et gennembrud, da det blev gennemført på tværs af grænserne fra Italien til Østrig og Østrig til Tyskland.

I en erklæring forklares det, at grænseoverskridende scenarier er en udfordring for 5G-netværk, men at det lykkedes at skabe en gnidningsfri overgang landene imellem for alle chauffører, der kørte fra et land til et andet. Samtidig fik chaufførerne roamingforbindelse med samme kvalitet på farten som brugere, der er forbundet til et hjemmenetværk.

Se også: Selvkørende biler vigtig for den grønne omstilling

Klarede vognbane skift via opkobling

Køretøjerne viste også, at de kunne udføre vognbanemanøvrer og vognbaneskift ved hjælp af forbundet, assisteret og automatiseret kørsel langs 5G-korridoren, der var sat op på ruten og ved grænsen.

Data blev også delt med de omkringliggende køretøjer takket være 5G og C-V2X direkte kommunikation.

Se også: Test af elbiler