EU godkender finansiering af batteriindustri til elbiler

Projektet European Battery Innovation giver nu ikke-europæiske virksomheder mulighed for, at drage fordel af EU-investeringer. Pengene skal sikre mere selvstændighed inden for batteri-udvikling til elbiler.

EU godkender finansiering af batteriindustri til elbiler

Den Europæiske Union har godkendt 2,9 milliarder euro i tilskud fra 12 medlemslande til et paneuropæisk projekt, der skal være med til at udvikle den elektriske batteriindustri og dermed bevæge sig væk fra afhængigheden af import fra Asien.

EU havde allerede godkendt en plan på 3,2 milliarder euro til støtte af forskning og innovation i batterier til elbiler, i en sektor, hvor Europa halter efter de asiatiske konkurrenter.

Læs også: Undersøgelse: Elbiler er bedre for planet og pengepung

Efterspørgslen på batterier stigende

EU forventer, at efterspørgslen efter batterier vil vokse hastigt i de kommende år, og de sagde tirsdag, at den seneste offentlige finansiering forventes at frigøre yderligere 9 milliarder euro i private investeringer.

Projektet – der involverer Østrig, Belgien, Kroatien, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Polen, Slovakiet, Spanien og Sverige – vil dække hele produktionskæden fra mineraludvinding til design, batteriproduktion og genbrug.

Noget der vil give ikke-europæiske virksomheder, som Tesla, mulighed for at drage fordel af EU-investeringer. Tesla, der har hovedkontor i Californien, bygger på sin første europæiske fabrik i Berlin-området, og forventer at producere 150.000 elbiler om året på det nye anlæg startende i midten af ​​2021 – planen er at øge antallet til en halv million årligt.

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X

Udviklingen af ​​batterier til elektriske køretøjer er i tråd med EU-kommissionens plan om at gøre EU CO2-neutral inden 2050 og reducere drivhusgasemissioner med mindst 55 procent inden udgangen af ​​ti-året sammenlignet med basisåret 1990.

Se også: Nyheder om batterier og teknologi i elbiler