VW har nu Europas største elbil-fabrik

Volkswagen omlægger nu deres kæmpestore fabrik af forbrændingsbiler til en ren elbils-fabrik. Det betyder de får Europas største elbil-fabrik, men kun i en periode.

VW har nu Europas største elbil-fabrik

En af verdens største bilproducenter laver nu store ændringer på en af deres kæmpestore fabrikker i hjemlandet. Fabrikken eksisteret siden 1990, hvor den har produceret forbrændingsbiler, men det bliver der nu lavet om på. Fremover skal fabrikken udelukkende producere elbiler. Det betyder, at VW nu får Europas største elbils-fabrik, men en stor konkurrent er så småt på vej: Tesla.

Volkswagen har nu meldt ud, at deres fabrik i Zwickau har produceret det sidste køretøj med en forbrændingsmotor. Den sidste bil der rullede ud fra den store fabrik blev en Golf R med en 2.0 liters benzinmotor. Fabrikken åbnede i maj 1990 og har siden da produceret 6.049.207 biler, heriblandt Golf, Passat og Polo.

Læs også: Nyheder om elbiler og bilteknologi

VW går fremtiden i møde

Fremover skal fabrikken i Zwickau producere en række elbiler til Volkswagen-gruppen, og med et areal på 1,8 millioner kvadratmeter bliver den til Europas største af slagsen. Anlægget vil dog kræve en række ændringer for at håndtere EV-produktion. Volkswagen siger, at det vil koste omkring 1,2 milliarder euro at konvertere fabrikken. Webstedets 8.000 ansatte uddannes også til at håndtere højspændingssystemer og vil samlet gennemføre mere end 20.000 dages værdi af træning inden udgangen af ​​dette år.

Men det er kun i en periode, at VW vil være indehaver af denne titel. Til næste år forventer konkurrenten Tesla, at være færdig med deres fabrik i Berlin, den såkaldte Tesla Berlin Gigafactory, som bliver dobbelt så stor som VWs Zwickau-anlæg.

Læs også: Tyskland bygger største netværk af hurtigladere til elbiler

VW ID.3
VWs ID.3 blandt andre skal produceres på fabrikken i Zwickau.

VW ID.3, ID.4 og Audi SUV

Fabrikken i Zwickau skal producere en lang række elbiler, heriblandt ID.3 og ID.4, men også andre modeller fra Seat samt en SUV fra Audi.

Læs også: Ny klimaaftale skal sikre flere ladestandere til elbiler

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 15/6/2020 kørte vi en ny vinkel på temaet 29 populære elbilers rækkevidde sammenlignet i test – Følg den videre udvikling her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.