Færrest elbilsejere i Nordjylland – flest i Hovedstaden

Der er store regionale forskelle i antallet af private elbilsejere i Danmark, viser nye tal fra De Danske Bilimportører. Ifølge brancheforeningen er det nødvendigt, at der er flere incitamenter – for bilister over hele landet - til at erhverve sig en elbil.

Færrest elbilsejere i Nordjylland – flest i Hovedstaden

Tilsyneladende er bilisterne i Midtjylland og Hovedstaden landets mest begejstrede elbils-entusiaster, mens der er færrest elbilsejere i det nordjyske. Men dét lægger der logistiske årsager bag.

Opgørelsen fra De danske bilimportører viser, at der er flest elbilsejere i hovedstadsområdet (cirka 6000), mens der med omkring 4000 elbilsejere er næstflest i Midtjylland. I både Syddanmark og Sjælland har cirka 3000 bilister valgt en elbil, mens Nordjylland har færrest med cirka 2000 elbilsejere.

Se også: Nyheder om elbiler

Brug for flere ladestationer

Spørger man administrerende Direktør hos brancheforeningen, Mads Rørvig, der pointerer, at de regionale forskelle viser, at der er et behov for bedre ladeinfrastruktur og en ny afgiftsmodel for grønne biler. I forhold til infrastrukturen i yderområderne, så gælder behovet i særlig grad her, da flere er afhængige af bil for at kunne køre børnene i skolen eller til fritidsaktiviteter. 

Læs også: Rekordhøjt salg af plug-in hybridbiler

Det skal mere attraktivt at køre grønt, hvis det står til Mads Rørvig. Ifølge ham vil det blive mindre attraktivt at vælge en elbil på den anden side af nytår, hvor afgifterne stiger og dermed vil skabe en stor usikkerhed på markedet. Derfor opfordrer brancheforeningen da også politikerne til at bremse afgiftsstigningen, hvis der fortsat skal være vækst i antallet af elbiler på vejene. Derudover ser de gerne en omlægning af afgifterne på biler og foreslår en grøn afgiftsmodel, der tager højde for bilens miljø- og sikkerhedsmæssige egenskaber.

Læs også: Tyskland bygger største netværk af hurtigladere til elbiler