Elbilen Fisker Ocean lanceres den 28. februar

Henrik Fiskers kommende elektriske SUV, Fisker Ocean, lanceres den 28. februar på Mobile World Congress. Salget starter senere i år.

Elbilen Fisker Ocean lanceres den 28. februar

Nu ved vi endelig hvornår Fisker Inc. vil lancere den spændende elektriske SUV, navngivet Fisker Ocean. Fisker Ocean får sin officielle europæiske debut under dette års Mobile World Congress, der skydes i gang den 28. februar.

Allerede i denne måned er den danske bildesigner Henrik Fisker klar til at fremvise den elektriske Ocean for et europæisk publikum. Det bliver en frisk start på Fisker-navnet, med et fokus på bæredygtighed, overkommelige priser og lækkert design. I Ocean vil der blive brugt alt fra genbrugt kulfiber til tæpper af kasseret fiskenet.

Det er ikke helt tilfældigt, at præsentationen vil ske i Europa:

“Europa er afgørende for vores virksomhed. Vi sigter efter at lave verdens mest bæredygtige køretøj og starte leveringer i Europa i år. Vi forventer at sælge 60.000 Ocean årligt i Europa,” siger Henrik Fisker.

Det er østriske Magna, der skal stå for produktion af Ocean på deres CO₂-neutrale fabrik i byen Graz.

Se også: Danske priser på Henrik Fiskers eldrevne SUV, Fisker Ocean

Fisker Ocean SolarSky
Fisker Ocean SolarSky-solcelletaget giver ekstra rækkevidde.

Produktionen af Fisker Ocean starter i 2022

Produktionen af den batteridrevne SUV starter til november, hvorefter de første biler forventes at rulle ud på de europæiske veje sidst i 2022.

Fisker Ocean kommer i tre varianter, hvor Sport er basismodellen, der har en rækkevidde på op til 440 kilometer og en pris på 325.000 kroner. Den vil blive drevet af en enkelt elmotor i fronten med 275 hestekræfter. Det giver en acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen på 6,9 sekunder.

Fisker Ocean Ultra har 540 hestekræfter, en rækkevidde på 610 kilometer og accelererer fra 0 til 100 kilometer i timen på blot 4,0 sekunder. Ocean Extreme har 550 hestekræfter, en rækkevidde på 630 kilometer og accelererer fra 0 til 100 på 3,7 sekunder.

Fisker Ocean kan desuden udstyres med et SolarSky-solcelletag, der over et helt år kan generere strøm nok til 2.400 kilometer kørsel. SolarSky er standard på Fisker Ocean One og Extreme.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022