Fiskers cabriolet, Ronin, har en rækkevidde på næsten 1.000 km

Den kommende elbil, Fisker Ronin, bliver en dyr sag, men den får over 1.000 hestekræfter og rækkevidde på 965 kilometer på én opladning.

Fiskers cabriolet, Ronin, har en rækkevidde på næsten 1.000 km

385.000 dollar. Det er, hvad Fiskers kommende elbil, cabrioleten Fisker Ronine, kommer til at koste. 385.000 dollar er hele 7,7 gange så meget som prisen på Fisker Ocean, som så småt er begyndt at blive leveret til danske kunder.

Et forsigtigt bud på en dansk pris på Fisker Ronin er derfor omkring 3,5 millioner kroner. Fisker Ronin bliver med andre ord en hundedyr bil, som koster lidt mere, end hvad de fleste kan eller er villige til at ofre for en elbil.

Se også: Alle elbiler fra Fisker

En meget kraftfuld elbil

Fisker Ronin bliver til gengæld lidt af et elektrisk monster. Den kommer i en variant kaldet Super GT, som forventes at producere over 1.000 hestekræfter.

Cabrioleten er konstrueret om en aluminiumsramme med en integreret batteripakke på en endnu ukendt kapacitet. Det rækker til en rækkevidde på intet mindre 965 kilometer.

Store batterier og lang rækkevidde er ikke ukendt for Fisker, der sælger Ocean med batteripakker på helt op til 113 kWh (106,5 kWh brugbar kapacitet). Det giver en rækkevidde på 707 kilometer.

Se også: Find billig elbilforsikring

Konkurrent til Tesla Roadster

Fisker Ronin bliver en spændende konkurrent til Teslas kommende flagskib, Tesla Roadster. Og noget tyder på, at manden bag, danske Henrik Fisker, måske kan komme Elon Musk i forkøbet. I hvert fald står Ronin til at blive produceret i løbet af anden halvdel af 2025.

Elon Musk meldte ud i maj, at han håber på at kunne sætte Tesla Roadster i produktion i løbet af næste år.

Henrik Fiskers kommende cabriolet har en forventet acceleration fra 0 til 100 km/t på omkring to sekunder, og tophastigheden hedder 275 km/t.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Cabriolet og sedan på én gang

Fisker Ronin er en cabriolet med sammenfoldelig hardtop. Når vejret tillader det, kan man derfor åbne taget og nyde den friske luft. Og når det bliver nødvendigt, lukkes taget, og Ronin fungerer dermed som en sportssedan.

Den udmærker sig derudover ved at have saksedøre, som sikrer nem adgang til bagsædet.

“Dette er en bil til folk, der elsker at køre, men som også er begejstrede for bilkunst og design og kræver, at deres højtydende køretøjer tager en bæredygtig fremtid til sig. Vores mål var at skabe en klassisk bil til store rundrejser, opdateret til det 21. århundrede og udviklet til kunder, der ønsker at køre fra Los Angeles til Napa Valley på en enkelt opladning eller prøve kræfter med Autobahn ved konstante og høje hastigheder uden at bekymre sig om batterikapaciteten,” siger Henrik Fisker, der er administrerende direktør i Fisker Inc.

Fisker Ronin bliver kun produceret i 999 eksemplarer. Siden 3. august har det været muligt at reserve Fisker Ronin for 2.000 dollar.

Se også: Disse kommende elbiler kommer i 2023, 2024 og 2025