Flyme Auto: Ny konkurrent til Android Auto og Apple CarPlay

Sammen med en ny smartphone-serie har Meizu lanceret Flyme Auto, der skal være et alternativ til Apple CarPlay og Android Auto.

Flyme Auto: Ny konkurrent til Android Auto og Apple CarPlay

Et spændende alternativ til Apple CarPlay og Android Auto har set dagens lys. Flyme Auto er udviklet af smartphoneproducenten Meizu, der er ejet af bilproducenten Geely, som blandt andet ejer velkendte bilmærker som Volvo, Polestar, Smart og Lotus.

Se også: Se bedste elbil til prisen

En sømløs og velkendt softwareeoplevelse i bilen

Mobiltelefoner fra Meizu er (endnu) ikke populære i Danmark, men mærket har eksisteret siden 2003 og er i dag den 11. største smartphoneproducent i verden. Sammen med en serie af nye mobiltelefoner, Meizu 20-serien, har producenten nu løftet sløret for et alternativ til Apple CarPlay og Android Auto.

Meizus mobiltelefoner bruger Google Android med en egenudviklet brugerflade, der er døbt Flyme. Derfor er navnet på deres nye platform til biler naturligt blevet døbt Flyme Auto.

Brug alle dine apps i bilen

Det ligner, at Flyme Auto, i forhold til Android Auto og Apple CarPlay, er dybere integreret i bilens infotainmentsystem.

Flyme Auto er designet til at levere en velkendt og sømløs oplevelse med Flyme-drevne smartphonens. Når en af de nye Meizu 20-telefoner parres med bilen, kan man fortsætte, hvor man slap. Det betyder at man i bilen kan fortsætte med at bruge de åbne apps fra mobiltelefonen direkte på bilens skærm. Skærmdeling er også en mulighed.

Bilen udnytter samtidig telefonens hurtige hardware, der i dette tilfælde er Qualcomms Snapdragon Gen 2. For eksempel hjælper mobiltelefonen også til med at levere OTA-opdateringer til bilen.

Apples forventes senere i år at fortælle mere om deres kommende nye CarPlay, der er dybere integreret i biler.

Flyme Auto

Digitale bilnøgler, UWB-understøttelse til at finde din bil, en stemmeassistent og en brugerflade udviklet til brug i biler er også en del af Flyme Auto. Indtil videre vil Flyme Auto først og fremmest rulles ud i hjemlandet. Hvad fremtidensplanerne er vides endnu ikke.

Man kan forvente, at det nye Flyme Auto først og fremmest vil kører på biler fra bilmærker under Geely. Biler fra Volvo og Polestar anvender i dag Googles Android Automotive, men understøtter derudover også Apple CarPlay og Android Auto.

Se også: Find den billigste forsikring til elbil hos If