Forbedret sikkerhed på vej til Tesla

Tesla vil øge sikkerheden i deres app, og derfor er der en to-faktor-godkendelse på vej i iOS-versionen af appen. Det skriver CEO Elon Musk på Twitter.

Forbedret sikkerhed på vej til Tesla

Efterhånden som biler bliver mere og mere teknologisk rustede, er det essentielt, at den digitale sikkerhed følger med, så teknologien ikke hackes. I den forbindelse er to-faktor-godkendelse med til at give en ekstra sikkerhed for bilejerne, når de benytter sig af bilproducenternes respektive app.

Indtil videre har Tesla ikke haft denne ekstra sikkerhed i deres app, men det vil der tilsyneladende snart blive lavet om på. Ifølge et tweet fra Teslas CEO, Elon Musk, der kalder det for ’pinligt sent’, kommer Tesla nu med en to-faktor-autentifikation til appen.

Læs også: Nyheder om elbiler og teknologi på hjul

To-faktor-autentifikation på vej til Tesla

Musk har ikke givet en tidsramme for projektet, men blot skrevet at to-faktor-godkendelsen er ved at blive endeligt valideret. Ud fra tweetet at dømme vil Teslas to-trins-bekræftelse være tilgængelig via SMS og autentificerings-apps.

Teslas app fungerer praktisk taget som en nøgle til virksomhedens nyeste modeller, hvilket blandt andet tillader fjernlåsning og oplåsning af bilen. Allerede sidste år sagde Musk, at Tesla arbejdede på grundlæggende opgraderinger til kerneoperativsystemet, og at de ville introducere to-faktor-godkendelse kort efter.

Læs også: Tyske bilproducenter vil overhale Tesla

Styr på sikkerheden

Generelt har Tesla ellers ret godt styr på sikkerheden – bilerne har blandt andet ’always-on GPS’, der giver ejerne mulighed for at spore deres køretøjer. Derudover introducerede virksomheden PIN-kodeindtastning til sine biler i 2018.

Men tilføjelse af to-faktor-autentikationen, som kræver indtastning af en kode, der er genereret fra en separat enhed (normalt en smartphone), vil tilføje endnu et lag af sikkerhed til Teslas nøglefri systemer.

Læs også: Guide: De mest ventede elbiler i resten af 2020

Sagen fortsætter

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke slippe historien. 4/8/2020 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med sagen om Tyske bilproducenter vil overhale Tesla – Du kan læse den her. Se også de seneste nyheder om temaet her.