Ford dropper Volkswagens elbilplatform

Efter at have brugt Volkswagens MEB-elbilplatform er de snart klar til at droppe den til fordel for en egenudviklet platform. Den nye platform lanceres i år.

Ford dropper Volkswagens elbilplatform

Det handlede om at komme hurtigt ind på markedet for fuldelektriske biler, da Ford henvendte sig til Volkswagen og bad om lov til at bruge deres platform designet til elbiler. Det var dog hele tiden planen, at Ford ville benytte deres eget design til deres elbiler – og det bliver afsløret senere i år.

Det er Fords plan kun at sælge elektriske biler i Europa inden 2030. Der er derfor pres på, for at få udfaset køretøjer med forbrændingsmotorer hos bilmærket – i hvert fald på det europæiske marked.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Ford skulle hurtigt ud på elbilmarkedet

Tilbage i 2019 indgik Ford en aftale med Volkswagen om at benytte deres MEB elbilplatform til deres elbiler. I første omgang brugte Ford en modificeret platform til Mustang Mach-E og vil senere i år løfte sløret for den første elbil på MEB-platformen.

Læs test af Ford Mustang Mach-E

Fords traf denne beslutning for at fremskynde udviklingen af elektrisk biler, der skulle ud på det europæiske marked. Nu er Ford ved at klargøre et skifte til deres egenudviklede platform til elbiler, og ifølge den seneste rapport fra Financial Times er de snart klar til at afsløre den.

Hos Ford forventer man, at kunne afsløre den nye elbilplatform i år, hvilket tyder på, at udviklingen er gået væsentligt fremad.

Martin Sander, der er general manager for elbiler hos Ford Europa, fortæller, at det altid var planen bruge MEB-platformen som en genvej til at komme hurtigt ind på det europæiske marked med et produkt, der kunne produceres i store mængder. Samtidig fokuserede Ford på at udvikle deres egen platform.

Ford forventer, at dette samarbejde med VW vil fordoble salget af elbiler til over 1,2 mio. enheder i løbet af de næste fem-seks år.

To Ford-elbiler på vej med Volkswagens elbilplatform

Ford har først for nylig teaset sin kommende elektriske crossover-SUV, som er baseret på MEB-platformen. Derefter kommer der sandsynligvis en model mere baseret på MEB, men så skulle samarbejdet også slutte her. Den første bliver en mellemstor familievenlig SUV og den næste en mere sporty-variant af den.

Se også: Vælg forsikring til din elbil hos If