Ford vil producere mere bæredygtige elbiler i Europa

Ford åbner den CO2-neutrale fabrik i Køln, der skal producere over 250.000 elbiler om året. Den elektriske Explorer bliver den første elbil derfra.

Ford vil producere mere bæredygtige elbiler i Europa

Ford har netop igangsat produktionen af den nye elektriske Ford Explorer, der samles en spritny CO2-neutrale fabrik i Tyskland.

Se også: Find bedste elbil til familien

Skal producere kommende elbiler fra Ford

Ford Cologne Electric Vehicle Center, som den nyåbnede CO2-neutrale fabrik i Köln er blevet døbt, forventes at producere intet mindre end 250.000 biler om året.

Fabrikken blev oprindeligt færdig i 1930, men har gennemgået en gevaldig transformation med en investering på to milliarder dollars. I dag er den en topmoderne fabrik, der skal producere fremtidens elbiler med et CO2-neutralt afsæt.

“Åbningen af fabrikken i Køln er starten på en ny generation i produktionen af elektriske biler i Europa. Denne fabrik bliver nu en af de mest effektive og CO2-ansvarlige fabrikker i hele Europa,” siger Bill Ford, der er Executive Chairman ved Ford Motor Company.

Fabrikken skal være CO2-neutrale ved en kombination af nye processer, maskiner og teknologier samt ved CO2-kompensation.

Se også: Test af elbiler

Ny Ford Explorer er den første bil til at rulle ud af den europæiske fabrik til næste år.

Ny elektrisk Ford Explorer kommer i 2024

Den nye mere fabrik skal producere med bæredygtige elbiler, hvor de første allerede ruller ud derfra til næste år.

Den første bil fra den europæiske fabrik bliver den kommende elektriske Ford Explorer, som allerede nu kan forudbestilles.

Ford Explorer er en elektrisk SUV, der skal konkurrere mod populære elbiler som VW ID.4, SKoda Enyaq og Tesla Model Y. Ford oplyser langtfra alle specifikationer endnu, men den vil kunne oplades fra 10-80 procent på 25 minutter.

Ford Explorer forventes at koste fra 340.000 kroner. Leveringer begynder i starten af 2024.

Derefter følger andre fremtidige elbiler, som skal produceres på fabrikken. Ford har endnu ikke afsløret hvilke, men rygterne går på en elektrisk Ford Puma.

Se også: Bliv klogere på elbilforsikring