Ford vil automatisk melde fartbilister til politiet

For høj fart er en af de største dræbere i trafikken. Et nyt system i biler fra Ford vil automatisk kunne melde fartsyndere til politiet.

Ford vil automatisk melde fartbilister til politiet

Ford forsøger at tage patent på et nyt kamerasystem, der automatisk kan melde fartsyndere med målt hastighed og billeder til politiet.

Se også: Alle elbiler fra Ford i Danmark

Fords biler skal hjælpe med at fange fartsyndere

Ford har indgivet en patentansøgning med titlen “Systems and Methods for Detecting Speeding Violations”. Ansøgningen blev offentliggjort af United States Patent and Trademark Office (USPTO).

Patentet er på et kamerasystem, der kan overvåge omgivende køretøjer, måle deres hastighed og automatisk tage billeder af dem. Disse informationer kan herefter sendes direkte til politiet.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Sådan virker systemet:

  • Når en bil med systemet opdager, at et køretøj i nærheden kører over hastighedsgrænsen, bruger den indbyggede kameraer til at tage et billede af fartsynderen.
  • Det udstyrede køretøj vil derefter kunne sende en rapport, der indeholder både hastighedsdata og billeder af fartsynderen, direkte til politiet eller overvågningsenheder ved vejene.
  • Politiet vil også kunne modtage GPS-placeringsdata fra bilen.

Ford siger i sin ansøgning, at overvågningskøretøjerne kan lette politiets arbejde. Ford tilføjer, at systemet med fordel kan bruges i selvkørende køretøjer, hvor det hele tiden vil være aktiveret.

Se også: Hvilke elbiler er de billigste på markedet?

En funktion i fremtidige biler

Dette er dog ikke en funktion, der er lige på trapperne. Det nye kamerasystem fra Ford er sandsynligvis ment til fremtidige bilmodeller.

Der er generelt stort fokus på selvkørende teknologi hos bilproducenterne. Et system som Fords giver dog ikke meget mening, hvis de omgivende biler alligevel er selvkørende biler, der forhåbentlig er bygget til at overholde vejens love.

Det er samtidig langt fra sikkert, at dette system overhovedet vil blive brugt af Ford. Man kan forestille sig, at det kunne holde kunderne fra at købe en bil fra den amerikanske producent, der i forvejen kæmper med et nedadgående bilsalg.

Se også: Disse nye elbiler kommer i 2024, 2025 og 2025

Vi anbefaler:
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Markedets bedste elbilforsikring finder du hos if
Find bedste og billigste ladeboks til hjemmet