Forsinket: Familie-SUV’en Ford Explorer er udskudt

Den nye Ford Explorer på el skulle have være klar i starten af 2024, men bliver nu forsinket. Forsinkelsen skyldes nye globale sikkerhedsregler.

Forsinket: Familie-SUV’en Ford Explorer er udskudt

Har det kriblet i dine fingre for at bestille en elektrisk Ford Explorer, kommer du til at skulle væbne dig med tålmodighed. Ford har nemlig besluttet at forsinke den nye Explorer.

Se også: Guide til billig opladning af elbil hjemme

Ford Explorer forsinkes 6 måneder

Der er store forventninger til den nye Ford Explorer, som er blandt vores mest ventede elbiler i 2024. Med nydeligt design, en skarp pris fra omkring 340.000 kroner og masser af plads ligner Explorer et virkelig godt bud på en prisvenlig familiebil på el.

Ford Explorer bliver en konkurrent til meget populære elbiler som VW ID.4, Skoda Enyaq iV, Tesla Model Y, Audi Q4 e-tron og andre.

Man kan på Fords hjemmeside allerede nu reservere en Explorer, som skulle have været klar i starten af 2024 – men den ser nu ud til at blive forsinket.

Ifølge den tyske avis Kölnische Rundschau skulle Ford have valgt at forsinke Explorer et halvt år. Det betyder at vi først kan forvente en lancering i sommeren 2024.

Læs også: Ford vil producere mere bæredygtige elbiler i Europa

Nye globale sikkerhedsregler for elektriske drivlinjer

Grunden til forsinkelsen skyldes angiveligt nye europæiske sikkerhedsregler for drivlinjer, som Ford i god tid gør klar til at efterleve.

EU vil gøre ekstra assistentsystemer obligatoriske for alle nye biler fra 2024 og dermed højne sikkerheden på vejen.

Hvad ved vi om Ford Explorer?

Det er faktisk ikke meget vi ved om Ford Explorer-elbilen endnu. Vi har set designet og enkelte specifikationer, men ting som batteri, opladning, rækkevidde, ydeevne og andre spændende informationer holder Ford tæt endnu.

Ford Explorer er baseret på MEB-platformen udviklet af Volkswagen. Derfor gætter man på, at den vil tilbyde mange af de samme specifikationer, da der for eksempel kun kan presses en bestemt størrelse batteri ind på den plads der er.

Derfor forventes den at have et batteri på 77 kWh, som burde give en rækkevidde på omkring 500 kilometer.

Der skulle blive mulighed for at vælge mellem to varianter med baghjulstræk og én med firehjulstræk. Her får man fra 125kW /168 hk og op til 250kW /335 hk.

Se også: Alle elbiler fra Ford