Google Maps bliver bedre til at finde ladestander til elbil

I nyeste version af kort- og navigationsappen Google Maps bliver det lettere at finde opladning til elbilen. Nye filtre lader dig vælge stiktype og ladeeffekt.

Google Maps bliver bedre til at finde ladestander til elbil

Det er ikke længe siden, at Google introducerede miljøvenlige ruter til navigstionsappen Maps, hvor man specifikt kunne vælge en optimeret rute for elbil. Det har været muligt også at finde ladestationer i Google Maps tidligere, men det har været en noget ukomplet oplevelse. Det vil Google nu forbedre i nyeste opdatering, hvor de gør det lettere at finde opladning til elbil, hvor man kan vælge stiktype samt ladeeffekt.

Se også: Opladning af elbil i Danmark: Find nærmeste lynlader

Find lynlader til elbil i Google Maps

Hvis du har en elbil, bruger du måske allerede Google Maps til at finde ladestationer og få oplysninger i realtid om opladere i nærheden af dig. Med seneste opdatering er det blevet endnu nemmere at finde den optimale ladestation.

Søger man efter “opladning af elbil” får man vist et nyt layout, hvor man kan vælge mellem forskellige filtre. Trykker man på “flere filtre” er der mulighed for at vælge hvordan de skal sortere, efter relevans og afstand. Man kan også vælge stiktype samt hvor hurtig opladeren skal være. Her kan man vælge hurtigladere på mindst 50 kW eller lynladere på mindst 150 kW.

Funktionen er nu tilgængelige på Android og iOS i Danmark.

Betal for opladning uden abonnement

Det bliver heldigvis lettere at finde en ladestander til elbilen, selvom der dog stadig er plads til forbedring. Det bliver også lettere at betale for opladningen, hvor man ikke længere har brug for at have et abonnement hos en udbyder.

Man kan med fordel hente apps som Monta, Spirii og Northe, hvor man let kan starte og stoppe opladning samt betale for den. Her kan man også tjekke priser på ladestandere i området.

Det er dog ikke en umulighed, at netop dette også er noget Google vil bygge direkte ind i Maps-appen. På den måde slipper man for at bruge flere apps.

Se også: Nyheder om elbiler