Google Maps og Assistent får nyt design i Android Auto

Der er designændringer på vej til Google Maps og Google Assistent i Android Auto. Det nye design skal gøre brugen lettere under kørsel.

Google Maps og Assistent får nyt design i Android Auto

Er du bruger af Android Auto i din bil samt Google Maps og/eller Google Assistent i din bil, kommer der snart et forbedret design.

Læs også: Nye apps på vej til Android Auto og Automotive

Mere brugervenlig Google Maps i Android Auto

Med de kommende designændringer er formålet at forenkle brugen under kørsel. En af nyhederne i opdateringen til Google Maps er introduktionen af en sidebar. Tidligere skulle man trykke på skærmen for at få genveje frem, som nu i stedet placeres i sidebaren.

Denne permanente sidebar samler alle funktioner i Maps på ét sted. Tidligere skulle man ind på kortet for at få adgang til disse kontroller, men med det nye design er de altid tilgængelige i sidepanelet. Denne nye brugerflade giver let mulighed for at zoome ind og ud, ændre kortets retning, ændre retningsfunktion, slå lyden fra og foretage ændringer i andre indstillinger.

Updated Google Maps

Nyt design til Google Assistent i Android Auto

Sammen med version 10.0 af Android Auto kommer også et opdateret design af Google Assistent, som er bedst kendt fra Googles egne Pixel-telefoner.

Nu er Google Assistant-ikonet placeret i nederste venstre hjørne af skærmen, med stemmekommandotekst i en gråfarvet prompt over den nederste bjælke. Fremover vises i pop-up i Googles farver.

En genvej til Google Assistent placeres ved siden af knappen til alle apps.

Updated Google Assistant

Udrulningen af disse ændringer af Google Maps og Assistent til Android Auto er gået i gang, men det kan tage tid inden det lander hos dig.

Se også: Sammenlign specifikationer på elbiler