Hongqi på vej med fem nye elbiler i Danmark

Hongqi vil udvide stort i Danmark med fem nye elbiler. Læs mere om SUV'erne E-H7 og E-HS7, E-H7 cabriolet og sedanerne E-H5 og E-HS5.

Hongqi på vej med fem nye elbiler i Danmark

Den kinesiske elbilproducent Hongqi har netop annonceret en storoffensiv i Danmark. Intet mindre end fem nye elbiler fra Hongqi er på vej til Danmark. Der er tale om to SUV’er, en cabriolet og to sedaner – alle elbiler, og de to sidstnævnte sedaner er stadig så nye, at de endnu er konceptbiler.

Se også: Alle elbiler i Danmark fra Hongqi

Hongqi E-H7, E-HS7 og E-H7 cabriolet kommer i 2025

Det kinesiske bilmærke Hongqi har i en pressemeddelelse afsløret, at de udvider sortimentet af elbiler i Danmark gevaldigt. I første omgang bliver det med modellerne E-H7, E-HS7, senere med E-H7 cabriolet og derefter to mindre elbiler med modelnavnene E-H5 og E-HS5.

E-H7 og E-HS7 er henholdvis en sedan og en SUV, som godt nok er mindre end giganten E-HS9, men stadig store biler. Den sidste er E-H7 cabriolet, der, som navnet afslører, er en cabriolet. Alle tre elbiler er bygget på en ny platform med 800 volt arkitektur og kan lynlade med helt op til 365 kW.

E-H7 og E-HS7 deler teknik og kommer begge med både baghjuls- og firehjulstræk og med valget mellem tre batteristørrelser på 75, 85 og 111 kWh. Rækkevidden er over 800 km efter CLTC-standarden. Ydevnen er i topmodellerne helt oppe på 619 hk.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

E-H5, E-HS5

Hongqi viste to nye konceptbiler frem på deres stand ved Beijing Auto Show, som de har store forventninger til på det europæiske marked. Her er der tale om to mindre elbiler, en sedan og en SUV, der forventes at skulle konkurrere mod nogle af de bedst sælgende elbiler i Danmark.

Man må derfor forvente, at E-HS5, der er SUV’en, vil være en konkurrent til Tesla Model Y, og E-H5 er en konkurrent til Tesla Model 3.

Der er endnu ikke nogle specifikationer på konceptbilerne, men Hongqi lover at de færdige produktionsudgaver vil være næsten identiske med konceptbilerne.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Vil være Europas førende luksusmærke

I foråret 2023 fik Hongqi debut i Danmark med introduktionen af den elektriske Rolls-Royce-inspirerede SUV, E-HS9. Navnet sagde næppe mange danskere noget, men siden da har de gjort lidt væsen af sig. Ikke på grund af prangende salgstal, da der hidtil kun er blevet indregistreret 120 eksemplarer af den luksuriøse elbil.

Hongqi hev derimod et spektakulært prisfald på mere end 400.000 kroner op af hatten efter et halvt år med – på det tidspunkt – kun 42 indregistrerede og formentlig endnu færre solgte SUV’er. Nu koster Hongqi E-HS9 fra 449.990 kroner.

Den kinesiske mærke er ejet af koncernen FAW (First Automobile Works), som er en af de største spillere på det kinesiske bilmarked – og her er ambitionerne store. Hongqi skal være det førende kinesiske luksusmærke i Europa i 2025, men foreløbig har producenten ikke ligefrem været tæt på at nå det mål. Men det skal introduktionen af de nye modeller i Danmark være med til at lave om på.

Hongqi har som målsætning at bygge seks nye fabrikker udenfor Kina, være til stede i mere end 100 lande og have over 1.000 showrooms rundt i verden. Mere end 160.000 nye biler skal sælges årligt fra 2028.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Test og anmeldelser af elbiler