Henrik Fisker arbejder på ‘banebrydende’ elbil med Foxconn

Henrik Fisker, som står bag elbilmærket Fisker, har indgået en stor aftale med Apple-fabrikken Foxconn om at bygge 250.000 ’banebrydende’ elbiler om året.

Henrik Fisker arbejder på ‘banebrydende’ elbil med Foxconn

Den verdenskendte danske bildesigner Henrik Fisker har nået en stor milepæl på sin nye elbilrejse. Hans elbilmærke, Fisker, har netop indgået en aftale med verdens største leverandør af elektronik. Der er tale om selveste Foxconn, som er bedst for at samle Apples iPhones – ja, faktisk de fleste elektronikfirmaers produkter. Men Foxconn har tilsyneladende også blikket rettet mod det hastigt voksende marked for elbiler.

Fisker og Foxconn oplyser i en pressemeddelelse, at de har underskrevet en samarbejdsaftale om at udvikle og producere en ”banebrydende” elbil. Bilen er blevet døbt ’Project PEAR’ (Personal Electric Automotive Revolution).

Ifølge Fisker kommer elbilen i produktion i løbet af 4. kvartal 2023, og der vil blive produceret 250.000 eksemplarer om året. Elbilen vil blive lanceret i Nordamerika, Europa, Kina og Indien.

”Vi skabte denne virksomhed for at gøre op med enhver skik og brug i bilindustrien. Skabelsen af Projekt PEAR sammen med Foxconn bringer to ligesindede og komplementerende virksomheder, som begge fokuserer på at skabe nye værdier i en traditionel industri, sammen”, siger Henrik Fisker, bestyrelsesformand og direktør i firmaet Fisker. Han tilføjer:

”Vi vil skabe en bil, der krydser sociale grænser, samtidig med at den tilbyder en kombination af avanceret teknologi, attraktivt design, innovation og værdi for pengene, mens vi holder vores løfte om at skabe en af verdens mest bæredygtige biler”.

Læs også: Alle disse elbiler kommer til Europa i 2021

Historien om den verdenskendte bildesigner fra Danmark

Henrik Fisker er et ganske velkendt ansigt i bilbranchen. Han har en lang karriere bag sig  som designer hos flere store bilproducenter. Han er bedst kendt for at have designet BMW Z8, Aston Martin DB9, Aston Martin V8 Vantage, Fisker Karma, Fisker EMotion, Fisker Ocean og Fisker Orbit.

I 2007 grundlagde han Fisker Automotive, som i 2011 og 2012 producerede luksushybridbilen Fisker Karma. Firmaet gik dog konkurs i 2013, men i 2016 vendte han tilbage til bilverdenen. Her skabte han Fisker Inc. med en vision om at skabe innovative, selvkørende elbiler.

I 2018 introducerede Henrik Fisker sportsvognen Fisker Emotion med understøttelse af niveau 4 ud af 5 inden for automatisering af biler. Bilen er dog endnu ikke gået i produktion.

I marts 2019 introducerede Fisker Inc. nemlig endnu en model – denne gang en SUV kaldet Ocean. Den går i produktion i 4. kvartal 2022 og bliver bygget af canadiske Magna. Derefter kommer turen så til ‘Projekt PEAR’, som Fisker skaber sammen med Foxconn.

Den verdenskendte bildesigner meldte for år tilbage ud, at man havde gjort et gennembrud i udviklingen af såkaldte solid state-bilbatterier. De skulle kunne give en rækkevidde på 800 kilometer og lades op på blot ét minut. Fisker skruede dog ned for løfterne i årene efter og har sidenhen meldt ud, at de kommende bilmodeller lanceres med traditionelle Li-ion-battericeller.

Se også: Nyheder om elbiler