Apple Car kan blive virkelighed i 2024

Er det software til selvkørende biler, en bil eller begge dele Apple arbejder på? Det seneste rygter påstår, at der kan komme en Apple bil i 2024.

Apple Car kan blive virkelighed i 2024

Vi har i årevis hørt rygter om, at Apple kan være i gang med at bygge en egen elektrisk bil. Selskabet har i hvert fald uden tvivl været interesseret i biler og har rekrutteret en række bilspecialister fra andre selskaber. Der er desuden dukket flere patentansøgninger op gennem tiden, der er mere en antydet en interesse i bilindustrien. Nu går seneste rygter på, at Apple Car kan blive en realitet i 2024.

Læs også: Apples selvkørende bil-projekt overdrages til Siri-chef

Ifølge et nyt rygte fra DigiTimes kan Apple debut som bilproducent komme allerede i 2024, hvor det forventes, at de vil være klar til at løfte sløret for deres første elektriske bil. Rygtet hævder, at Apple er i gang med at undersøge priserne på de dele, de skal bruge for at bygge bilen. TSMC forventes at stå for de chips, Apple skal bruge.

Det siges også, at Apple allerede har et foreløbigt design klar og har udset sig en fabrik i USA til selve produktionen. DigiTimes rammer ikke altid rigtigt med sine Apple-rygter, men vi kan nævne, at analytiker Ming-Chi Kuo, der derimod stort set altid har ramt rigtigt, tidligere har udtalt, at Apple kan være klar med en bil i 2023-2025.

Stadig stor usikkerhed om en Apple bil

Med det sagt, er der grund til at tage det hele med et gran salt eller to. Det bør være klart for de fleste, at der er stor forskel på at producere telefoner og at producere biler. Der går nemlig også rygter om, at Apple har droppet ideen om en bil og i stedet vil levere software til selvkørende biler – hvilket lyder lidt mere som noget Apple vil være gode til.

Apple har ingen erfaring inden for produktion af noget, der bevæger sig, så det kommer til at kræve en enorm tillid fra kunderne, hvis de skal investere i en bil fra Apple. Der er stadig nogle år til 2024, så vi må helt enkelt vente og se, hvad der sker.

Læs også: Bekræftet: Apple arbejder på selvkørende bil

Mere om fortællingen

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 10/12/2020 havde redaktionen fokus på et indlæg med tematikken Apple så til, mens leverandører overtrådte kinesisk arbejdslov – Du finder artiklen her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.