Hyundai lancererer Home: Lader, solceller og batterisystem i ét

Under årets biludstilling i Los Angeles fremviste Hyundai deres Home. Home er en kombination af hjemmelader til elbil, solpaneler og energilagring.

Hyundai lancererer Home: Lader, solceller og batterisystem i ét

I forbindelse med Los Angeles Auto Show præsenterede Hyundai et nyt spændende produkt: Hyundai Home. Home er i første omgang lanceret til det amerikanske marked i samarbejde med amerikanske udbydere, men ideen med hjemmelader til elbil, solpaneler og energilagring i ét er spændende.

Se også: Hyundai IONIQ 5 tilbage i 2023-model – se nye priser

Elbilen som hjemmets midtpunkt

Med Hyundai Home vil bilproducenten give boligejere en nem måde at producere, lagre og bruge deres egen energi til at drive deres liv i hjemmet og på vejen. Med solpaneler og en elbil med V2L (Vehicle to Load) kan man opnå grønnere og billigere strøm til både hjem og elbil.

I USA har Hyundai indgået et samarbejde med udbyderen Electrum om at udvikle en online markedsplads for at forbinde husejere i udvalgte stater med solpaneler, energilagringssystemer, elbilladere og lokale installatører.

“Hyundai Home er nu live og er klar til at hjælpe kunderne med at foretage en problemfri overgang til en bæredygtig livsstil. Hyundai har forpligtet sig til at ændre den måde, folk ser på transport, og hæve deres livskvalitet. Hyundai Home er indbegrebet af Hyundais mission, Progress for Humanity, der sikrer universel mobilitet og tilgængelig bæredygtig livsstil for alle,” fortæller Olabisi Boyle, der er vicepræsident for produktplanlægning og mobilitetsstrategi hos Hyundai Motor North America.

Hyundai Home lanceret på Los Angeles Auto Show 2022.

Skal gøre skiftet til elbil billigere, grønnere og smartere

Hyundai Home er et økosystem for hjemmeenergi, der kombinerer el-opladning, solenergi og energilagring i hjemmet. I stedet for at skulle sætte sig ind i det og finde produkterne selv, vil forbrugerne kunne få vejledning og bestille en samlet pakke med elbiloplader, solcellepaneler til tag og et batteri til energilagring i hjemmet. Og dette er kun starten på en serie af produkter, der kan blive et helt økosystem i Hyundais univers.

Det inkluderede batteri til energilagring kan samtidig bruges effektivt af Hyundais IONIQ 5 og den nye IONIQ 6, der understøtter V2L, hvorved de kan levere strøm til hjemmet og hjemmets batteri, så denne kan anvendes, når strømmen er dyrere. Når strømmen billigere og grønnere vil opladning af både bil og hjemmebatteri ske.

Kommer Hyundai Home til Danmark? Det er vi slet ikke i tvivl om, men hvornår er endnu uvidst.

Se også: Nyheder om elbiler