Hyundai sælger fremover udelukkende elbiler i Norge

Hyundai vil fremover kun sælge elbiler i Norge har stor tiltro til, at IONIQ 5, IONIQ 6 og KONA Electric vil sikre successen i det elbilglade land.

Hyundai sælger fremover udelukkende elbiler i Norge

Norge er verdens mest udviklede bilmarked, når det gælder elbiler, og det i en sådan grad at Hyundai dropper alle forbrændingsbiler i landet allerede i år.

Norge ligger langt foran de fleste lande, når det gælder antallet elektriske biler på vejene, og der sælges efterhånden ikke mange forbrændingsbiler i landet mere. De fleste nye biler i Norge har et stik, og de fleste er fuldelektriske.

Derfor han Hyundai bestemt, at de fra 1. januar 2023 stopper med at sælge forbrændingsbiler i Norge.

Se også: Test af elbliler fra Hyundai

Stor tiltro til IONIQ 5, IONIQ 6 og KONA Electric

Den sydkoreanske bilproducent tog beslutningen velvidende, at det ikke kommer til at påvirke salget i Norge nævneværdigt, især ikke efter den store interesse, som den nye Ioniq 6-model har fået hos vores nordiske naboer.

Thomas Rosvold, Managing Director for Hyundai Motor Norway siger: ”Vi har stor tiltro til vores modelportefølje, og nu hvor vi har lanceret den helt nye IONIQ 6, er tiden kommet til kun at sælge helt elektriske biler på det norske marked. IONIQ 5 og KONA Electric har for længst indtaget positioner som nogle af de mest populære biler på markedet, og vi er overbeviste om, at vores rent elektriske biler vil give os fortsat succes i fremtiden.”

Udmeldingen kommer efter, at Hyundai i 2020 annoncerede, at de kun ville sælge plug-in-køretøjer i Norge.

Fra 1. januar i år sælger Hyundai kun Ioniq 5, Ioniq 6 og Kona Electric på det norske marked.

Alle tre modeller er ret populære, også den ældre Kona, der skal erstattes næste år af en ny model, hvor meget er ændret. Hyundai er overbevist om, at den nye beslutning ikke kommer til at påvirke mærkets sag i Norge.

Se også: Find forsikring til elbiler

KONA Electric viser Hyundai er klar på en elektrisk fremtid

Af de 25.000 biler, Hyundai har leveret til Norge fra 2020 til 2022, har 92 procent af dem været fuldelektriske, og sydkoreanerne er nye et af de mest eftertragtede bilmærker i Norge.

Thomas Rosvold forklarer, at de første billeder af den nye generation af KONA Electric viser, at det er en model, der bliver både større, mere stilfuld og mere dynamisk end tidligere. ”Sammen med en række andre innovative modeller, der kommer i de næste par år, er vi med andre ord forberedt på en helt elektrisk fremtid.”

Hyundai forventer, at elbiler har stået for omkring 93 procent af salget i Norge i 2022, en stigning fra 90 procent i 2020 og 2021.

Se også: Hvem er de bedste elbileksperter?