Hyundai satser alt på elbilen: Ekstrem rækkevidde på vej

Hele 31 elbiler vil Hyundai kunne tilbyde allerede i 2030. Nye motorer og batterier skal give længere rækkevidde og ny produktion skal sikre lavere priser.

Hyundai satser alt på elbilen: Ekstrem rækkevidde på vej

Hyundai vil være en af verdens tre største elbilproducenter. Det skal et gigantisk investeringsbeløb samt ny teknologi hjælpe dem på vej til.

Se også: De mest populære elbiler på markedet

Vil have 31 elbilmodeller i 2030

I en pressemeddelelse fortæller Hyundai, at de skruer op for udviklingen af helt elektriske biler. Det sker med en gigantisk investering på omtrent 123 mia. kroner. Med dette astronomiske beløb skal der bygges og udvikles i massevis.

Hyundai er gået i gang med at bygge en ny fabrik i Sydkorea, der udelukkende skal producere elbiler. Fabrikken skal stå færdig i 2025, hvor en topmoderne produktionslinje skal være med til at holde omkostningerne ved produktionen af elbiler nede, hvilket skal gøre det muligt at sælge billigere elbiler. Fabrikken forventes at kunne producere op til 150.000 elbiler om året.

Det er Hyundais mål, at de i 2030 samlet vil kunne tilbyde 31 forskellige elbiler. Det inkluderer dog biler fra Kia og Genesis, men stadig en stor opgradering.

Det overordnede mål hos Hyundai er, at være en af de tre største elbilproducenter i 2030.

Se også: Test af elbiler

Op til 50 procent længere rækkevidde

En del af investeringen skal også gå til udviklingen af en helt ny platform kun til elbiler, der går under navnet eM. Denne platform skal kunne bruges til alt fra lille elbil til stor SUV.

Platformen vil kunne bruge nye elektriske motorer, nyudviklede batterier og anden ny hardware, der kan forbedre rækkevidden. Hyundai går ikke i detaljer endnu, men fortæller, at man kan forvente en forbedring i rækkevidde på helt op til 50 procent.

Det betyder, at Hyundai vil nærme sig de 1.000 kilometer rækkevidde i de kommende modeller.

Der nævnes også i pressemeddelelsen, at der skal udvikles på software til elbiler, men der er ingen yderligere detaljer.

Hyundai Ioniq 7 og Kia EV9 på vej

Nogle af de næste elbiler fra Hyundai bliver den store elektrisk SUV Ioniq 7 samt EV9 fra Kia. Kia EV9 er netop lanceret og kommer senere i år. Først til næste år kommer Hyundai Ioniq 7.

Se også: Find den bedste forsikring til elbil hos If