Kia EV9 lanceret – rækkevidde, opladning og ydeevne

Den elektriske kæmpe-SUV fra Kia er endelig officiel. Her kan du læse alt om Kia EV9 med WLTP-rækkevidde, opladning, ydeevne og nye interessante tiltag.

Kia EV9 lanceret – rækkevidde, opladning og ydeevne

Går du og venter på en stor elektrisk SUV, der har plads til den store familie, har du helt sikkert kig på Kias EV9. Den elbil kan du nu blive en hel del klogere på, for Kia har netop givet en officiel præsentaion af den. Få information om rækkevidde, opladningshastighed, ydeevne, udstyr og andet nyt i Kia EV9. Med EV9 gør Kia det nu samtidig muligt at købe opgraderinger til deres elbiler online.

Se også: De bedste elbiler til familier

Kia EV9 er stor, hurtig og praktisk

Der er ikke mange elbiler på markedet i dag, der kan tilbyde op til syv siddepladser, men Kia EV9 bliver en af dem. Kia har skruet helt op for pladsen, komforten og praktikaliteten, når elbilen EV9 kommer ud på vejene. Den nye bil vil byde på masser af plads, en tilfredsstillende lang rækkevidde, hurtig opladning og rigeligt med ydeevne.

Kia EV9 er med en længde på 5.010 mm, en bredde på 1.980 mm og en højde på 1.755 mm en stor bil. Ligesom EV6 byder den på et modigt og spændende design, der udover at være iøjnefaldende har en funktion. Den store SUV har nemlig et aerodynamisk design, der giver den en luftmodstandskoefficient på 0,28, hvilket er med til at forbedre rækkevidden.

Kia EV9 byder på flere forskellige sædekonfigurationer til forskellige behov. Den kan konfigureres med enten syv sæder eller seks sæder og der kan laves forskellige konfigurationer af anden sæderække.

Kia har endnu ikke oplyst, hvor mange liter bagagerummet EV9 byder på, og heller ikke om der er et frunk.

Rækkevidde og opladning

Når det gælder rækkevidden, kører Kia EV9 op til 541 kilometer med et batteri på 99,8 kWh. I nogle lande kommer en billigere variant af EV9 med et mindre 76,1 kWh-batteri.

Ligesom EV6 har EV9 et 800V-ladesystem, hvilket giver den en meget hurtig DC-opladning. Kia oplyser, at EV9 vil kunne opnå en rækkevidde på 239 kilometer efter 15 minutters opladning. EV9 er som standard udstyret med Vehicle-to-Load-funktionen (V2L)

Ydeevne

Der ser ud til at komme fire varianter af Kia EV9. Det er dog ikke sikkert, at de alle bliver tilgængelig i Danmark. Der kommer en basismodel med baghjulstræk, en Long Range med baghjulstræk, en med firehjulstræk med to elmotorer samt en GT-model.

Basismodellen af Kia EV9 har en elektrisk motor på baghjulene, der yder 160 kW og 350 Nm. Det giver den en acceleration fra 0-100 km/t på 8,2 sekunder. Desværre tyder det på, at denne variant ikke kommer til Danmark.

Basismodellen herhjemme bliver derimod EV9 Long Range, der er en anelse sløvere med 150 kW og et drejningsmoment på 350 Nm, som med en lidt større vægt giver en acceleration fra 0-100 km/t på 9,4 sekunder. 

Så er der AWD-varianten af EV9, der er lidt mere kradsbørstig. Den har to elmotorer der tilsammen yder 283 kW og 600 Nm. Denne variant sprinter fra 0-100 km/t på 6 sekunder. 

Til sidst er der Kia EV9 GT, som den hurtigste variant. Denne model er Kia ikke klar til at afsløre ydeevnen på.

Se også: Alle elbiler fra Kia og deres specifikationer

Forbedringer gemt bag paywall

Det bliver for første gang nogensinde muligt at gøre en elbil fra Kia hurtigere via en softwareopdatering. Med EV9 lancerer bilproducenten tilkøb, der kan foretages i Kia Connect Store. Her vil man kunne tilkøbe en såkaldt “Boost funktion”, der giver EV9 hurtigere ydeevne. AWD-modellen kan opgraderes til 700 Nm, så den kan accelerere fra 0-100 km/t på 5,3 sekunder.

Kan der købes andre funktioner til Kia EV9 gennem Kia Connect Store? Det ved vi ikke endnu, men mon ikke.

Pris på Kia EV9?

Hvornår Kia EV9 kommer og hvad prisen på den bliver har vi ikke fået informationer om endnu.

Se også: Guide til forsikring af elbil