IM Motors i Danmark – IM L6 testes på danske veje

IM Motors med selveste SAIC i ryggen forventes snart klar i Danmark. Lige nu bliver modellen IM L6 med semi solid-state batteri testkørt i Danmark.

IM Motors i Danmark – IM L6 testes på danske veje

Endnu et nyt elbilmærke forventes i løbet af de kommende måneder introduceret i Danmark. Denne gang er det det kinesiske elbilmærke IM Motors, der lige nu tester den elektriske sedan L6.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

IM Motors skal være et premium elbilmærke

Mange nye elbilmærker er kommet til Danmark og det ser ikke ud til at stoppe. Ét af de næste nye mærker er kinesiske IM Motors, hvor virksomheder som SAIC Motor, Zhangiang Hi-Tech og Alibaba Group står bag. SAIC har allerede elbiler på det danske marked under mærket MG.

IM Motors vil dog differentiere sig fra MG. Hvor der i MG-mærket er fokus på en lav pris og value-for-money er IM Motors et mere “premium” mærke.

IM, der står for “Intelligent Mobility”, blev etableret i 2020, hvor de fremviste deres første elbil. I dag tilbyder de modellerne IM L7, IM LS7, IM LS6 og den nye IM L6, hvor de sidstnævnte kommer til Europa i 2025.

Først og fremmest vil IM L6 lokke med en lang rækkevidde. Den forventes at blive den første elbil herhjemme med et semi solid-state batteri, hvor rækkevidden er på 1.000 kilometer efter CLTC-standarden. Efter WLTP-standarden kan forventes en rækkevidde på omkring 800 kilometer.

IM L6 er udstyret med en selvudviklet “Hurricane-motor” med op til 379 kW ydeevne. Den kan få sedanen til at accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 2,74 sekunder.

Derudover er IM L6 spækket til renden med teknologi og udstyr.

Skulle IM L6 komme til Danmark forventer vi en pris omkring 400.000 kroner.

Se også: Specifikationer og pris på IM Motors L6

IM L6 set på danske veje

En lancering af IM L6 kan være meget tæt på, tyder det på. IM L6 er blevet set på danske veje, hvor den bliver testet af IM Motors selv. Her bliver der testet ting som fartpilot og mere.

Vi forventer en lancering af IM Motors L6 i starten af 2025. Vi håber at se IM L6 på dette års eCarExpo elbilmesse, men at det sker er nok mindre sandsynligt.

Se også: Alle elbiler i Danmark af typen sedan

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Kinesiske elbilmærker på jagt efter markedsandele

De kinesiske elbilmærker er på jagt efter markedsandele i Danmark, hvor køberne stadig foretrækker elbiler fra mærker de kender. Volkswagen, Tesla, Skoda, Audi, Volvo og BMW er stadig nogle af de bedst sælgende elbilmærker herhjemme.

Det tyder dog på, at de kinesiske mærker begynder at friste danskerne. Mærker som BYD og Xpeng er på henholdvis en 7. plads og 12. plads blandt de mest populære elbilmærker i august 2024.

En medlemsundersøgelse blandt autoriserede bilforhandlere i Danmark viser, at tre ud af fire bilforhandlere forventer, at de kinesiske bilmærker vil fylde et sted mellem 11 og 30 procent af det samlede elbilsalg om 10 år. Det svarer altså til et sted mellem hver tiende og hver tredje nye solgte elbil i 2034.

Se også: Tal om elbiler – statistik og salgstal i Danmark (sep. 2024)

Vi anbefaler:
Sådan passer du bedst på elbilens batteri
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje