iPhone-leverandør laver nu elbiler: Se Foxtron Model B

Flere virksomheder melder sig på banen som elbilproducenter. Seneste er det iPhone-leverandøren Foxtron, der nu viser Model B frem.

iPhone-leverandør laver nu elbiler: Se Foxtron Model B

Der bliver rift om kunderne til elbiler i fremtiden, når velkendte bilmærker, start-ups, smartphoneproducenter og nu også leverandører til industrien vil tilbyde elektriske biler. Senest er det Foxtron, der bedst er kendt som storleverandør til Apple, der vil ind på elbilmarkedet.

Se også: Nyheder om elbiler

Design af Pininfarina

Nu vil også iPhone-producenten Foxconn ind på elbilmarkedet. Foxtronn er ikke hvem som helst, men verdens største teknologiproducent og serviceudbyder, og i top 20 på Fortune Global 500 listen.

Foxtron har produceret en ny elbil, der er designet af Pininfarina. Pininfarina er en italiensk virksomhed, der er kendte for deres design af flere luksusbiler fra Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia og mange andre.

Den taiwanske kæmpekoncern Foxconn, som blandt andet fremstiller iPhones for Apple, dukkede sidste år op med flere nye elbiler. Deres nyeste Foxtron Model B har officielt først præmiere den 18. oktober, men billeder er allerede sluppet ud. Senere løftes hele sløret for Model B, hvor den vil blive præsenteret sammen med alle specifikationer.

Foxtron Model B

Bygget på ny platform til elbiler

Foxtron Model B er bygget på en åben platform, med særlig fokus på elbiler. Det betyder at alle, selv konkurrenterne kan anvende den samme platform og teknik, som er blevet brugt til Foxtron Model B.

Bilen er designet af Pininfarina og der kommer også to større modeller: Model C og Model E. Gad vide hvor de har fået inspiration af modelnavnene?

Foxtron Model B starter med at blive produceret i Kina fra begyndelsen af 2023 og i USA fra 2024, på en bilfabrik de har købt af General Motors.

Udover Foxconn er flere store teknologifirmaer, som Sony og Xiaomi begyndt at bygge elbiler, i et forsøg på at tage markedsandele fra de traditionelle bilproducenter.

Se også: Test af elbiler