Joe Biden vil udskifte alle offentlige transportmidler til el

Joe Biden har kun været præsident i få dage, men har leveret store forandringer: Nu skal al offentlig transport skiftes ud med elbiler.

Joe Biden vil udskifte alle offentlige transportmidler til el

Joe Biden er kun lige blevet indsat som den amerikanske præsident de næste fire år. I en tale for nylig stod præsidenten på talerstolen og udtalte, at at statens flåde af køretøjer alle skal skiftes ud, så de kører på el.

Se også: 5 minutters opladning af elbiler på vej?

Gode nyhed for elbilsproducenter

Det er gode udsigter for producenter af elbiler, da der er tale om hele 650.000 køretøjer, der skal skiftes ud. De sidste detaljer er stadig ved at blive sat på plads, men det er uden tvivl gode nyheder, hvis man producerer elbiler.

Flere amerikanske bilproducenter har de seneste år smidt mange ressourcer efter at producere flere elbiler. Det kan i den grad give pote nu.

Gamle postbiler skal udskiftes

En områder, hvor der er desperat brug for en udskiftning, er på postomdelingen. Nogle af de gamle offentlige postbiler har levet siden 80’erne og er altså nået langt over den tid, de burde være blevet brugt.

Udskiftningen har været lang tid undervejs men er gået i stå flere gange – senest i 2019 på grund af coronaepedemien. I alt var der i 2019 225.000 postbiler i USA. 

Se også: Undersøgelse: Elbiler er bedre for planet og pengepung

USA skal være global leder

Et af målene fra Joe Bidens side er ikke kun at skabe 1 million arbejdspladser i transportsektoren, men også at gøre USA til den ledende nation i produktion af elbiler.

Derudover lyder der et ambitiøst mål om at gøre USAs veje benzinfrie i 2040. Dertil vil han også bruge milliarder ad dollars på at tilføje 550.000 ladestationer i USA.

Elon Musk stor fan af Joe Biden

Elon Musk, verdens rigeste mand og stifter af Tesla, der laver elbiler, har til Fortune sagt, at han er helt oppe at køre over Joe Biden. Det skyldes i særdeleshed, at Biden har så meget fokus på miljøet, forklarer Musk. 

Måske han også håber, at de amerikanske myndigheder vil kigge lidt på Teslas biler, når de skal købe elbiler…

Se også: Elbiler, hybridbiler & opkoblede biler

Mere til sagen

Vi blev slet ikke færdige med emnet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 21/1/2015 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en nyhedsartikel med fokus på Google investerer i rum-firma – Den videre beretning kan læses her. Du finder seneste nyt her.