Mere end 8 mio. biler fra Kia og Hyundai får kritisk softwareopdatering

En TikTok-udfordring er gået viralt og har tvunget Kia og Hyundai til at opdatere millioner af biler. Videoerne viser angiveligt, hvor let det er at stjæle en bil fra de to producenter.

Mere end 8 mio. biler fra Kia og Hyundai får kritisk softwareopdatering

Hyundai og Kia er blevet tvunget til at opdatere softwaren på millioner af biler på grund af en TikTok-udfordring, der er gået viralt. Videoerne på TikTok viser, at man med simple værktøjer kan omgå bilernes tyverisikring.

Over 8 millioner køretøjer er berettiget til den gratis opgradering af software til tyverisikring, efter at den såkaldte “Kia-udfordring” på de sociale medier resulterede i tusindvis af biltyverier.

Se også: Nyheder om elbiler

En TikTok-udfordring har sat gang i biltyverier

Den såkaldte “Kia Challenge” på TikTok har ført til hundredvis af biltyverier i USA. Herunder er der rapporteret om mindst 14 ulykker og otte dødsfald, oplyser National Highway Traffic Safety Administration. Disse tyve, der er blevet kendt som “Kia Boyz”, har offentliggjort instruktionsvideoer om, hvordan man omgår bilernes sikkerhedssystem ved hjælp af værktøjer så simple som et USB-kabel.

Tyverierne er angiveligt lette at udføre, fordi mange 2015-2019 Hyundai- og Kia-biler mangler elektronisk startspærre, der forhindrer tyvene i blot at bryde ind og omgå tændingen. Denne funktion er standardudstyr på næsten alle køretøjer fra samme periode fra andre producenter fra samme periode.

Hyundai og dets datterselskab Kia tilbyder at opdatere “tyverialarmens softwarelogik” for at forlænge længden af alarmlyden fra 30 sekunder til et minut. Køretøjerne vil også blive opdateret, så det nu er nødvendigt at sætte nøglen i tændingslåsen for at tænde for bilen.

Omtrent 3,8 millioner Hyundai-biler og 4,5 millioner Kia-biler er berettiget til den gratis softwareopdatering, i alt 8,3 millioner biler.

Køretøjsejerne er blevet bedt om at tage deres biler med til en lokal forhandler, hvor teknikere vil installere opgraderingerne på mindre end en time. De opgraderede biler vil også få et vinduesmærke, der angiver, at de er blevet udstyret med tyverisikringsteknologi.

Viser hvor vigtig softwareopdateringer er

Det viser blot, hvor vigtige softwareopdateringer til biler er. Nye biler er computere på hjul og derfor er softwareopdateringer i dag endnu vigtigere end tidligere.

Kigger man ind hos smartphoneproducenterne fortæller de gerne, hvor mange år deres mobiltelefoner får software- og sikkerhedsopdateringer, men denne slags lovninger finder man derimod ikke hos bilproducenterne.

Se også: Markedets bedste forsikring af elbiler får du hos if