Ladestationer til elbiler for hver 60 km. i EU

EU Parlamentet og Rådet er blevet enige om et påbud om opladningsstationer for hver 60 km inden 2026 i Europa.

Ladestationer til elbiler for hver 60 km. i EU

EU Parlamentet er nået frem til en foreløbig aftale med EU Rådet om stationer med opladning og påfyldning af hydrogen i Europa.

Ifølge bestemmelsen skal der inden 2026 oprettes opladningsstationer for hver 60 km langs med TEN-T netværket. Hvis man ikke ved, hvad TEN-T betyder, så er det EU’s ambitiøse projekt om transportnetværk, der blandt andet gælder motorveje, veje, havne og tog og forbinder alle dele af fastlandet.

Se også: Elbiler bedst i test

Ladestationer på 600 kW

Rådet og Parlamentet har bestemt, at hver opladningsstation skal tilbyde mindst 400kW i opladningseffkt og at det inden 2028 skal øges til 600 kW. Lastbiler og busser skal derimod inden 2028 have opladningsstationer for hver 120 km på halvdelen af hovedvejene inden for EU.

Her gælder en opladningseffekt på mellem 1400 kW og 2800 kW. Øer og landområder med få veje og mindre trafik er selvfølgelig undtaget.

Se også: Leasing af elbiler

Hydrogenstationer for hver 200 kilometer

Når det gælder hydrogenstationer har EU-instanserne bestemt, at de skal findes med 200 km mellemrum inden 2031 og kun langs med det primære TEN-T-netværk.

Der er stadig tale om en foreløbig aftale, der skal godkendes af medlemslandene, inden den kan træde i kraft. Transport og Turisme-komitéen skal også udtale sig i sagen.