Lange leveringstider på elbiler kan snart være slut

Den værste del af manglen på chips og andre komponenter til elbiler er overstået, og en producent som Volvo vender nu tilbage til fuld produktion.

Lange leveringstider på elbiler kan snart være slut

Mangel på chips, komponenter samt transportudfordringer er endt ud i ekstremt lange leveringstider på mange forskellige produkter, herunder elbiler. Men Volvos administrerende direktør fortæller nu, at den værste del af chipmanglen er overstået og bilmærket vender tilbage til fuld produktion.

Volvo er en af de bilproducenter, der har været hårdt ramt af manglen på chips til deres biler. Det har betyder, at prodution er gået ned og de derfor har solgt færre biler end normalt. Faktisk er Volvos bilsalg faldet med hele 27 procent i andet kvartal af 2022.

Læs også: Test og anmeldelse af Volvo C40 Recharge

Volvo tilbage til fuld produktion

Der er længe været lange leveringstider på specielt elbiler, som kun er blevet længere og længere. Efterspørgslen er langt større end hvad producenterne kan levere og derfor vokser ventelisterne på leveringer. Men noget tyder på, at ventetiden snart kan blive kortere.

Jim Rowan, der er administrerende direktør for Volvo, leverer nu en positiv nyhed ovenpå bilproducentens knap så positive resultat for kvartalet. Rowan bekræfter nemlig, at den værste mangel på chips er overstået og det nu ser langt mere positivt ud.

Se også: Test af elbiler

Det kommer ikke til at ske natten over

En ting er manglen på chips, som nu endelig ser ud til at blive knap så problematisk. Men der vil stadig gå længe, inden man kan gå til bilforhandleren og ikke blive skuffet over leveringstiden på drømmebilen. En udfordring er stadig transport af bilerne, hvor en anden er priserne. Bilproducenterne er nemlig blevet tvunget til at sætte priserne op, hvilket har gjort det sværere for forbrugerne har få råd til elbiler, som i forvejen var dyrere end brændstofbilerne.

Volvo på vej med ny elbil

I Volvos regnskab for andet kvartal af 2022 har de elektriske biler stået for 31 procent af det samlede salg, og det er derfor ikke så mærkeligt, at producenten har fokus på netop denne type biler. Senere i år vil Volvo være klar til at præsentere en ny vigtig model.

Det bliver angiveligt en stor elektrisk SUV-topmodel, som svarer til deres nuværende XC90. Volvo Embla, som modellen angiveligt vil blive kaldt, vil blive bygget på producentens spritnye platform til elektriske biler, den nye SPA2-platform. Denne platform skal danne grundlag for flere elektriske biler, også hos producenter som Polestar og andre søskendemærker.

Se også: Seneste nyt om elbiler