Lexus RZ 450e nærmer sig Danmark – se udstyr og varianter

Den første fuldelektriske bil fra Lexus kommer til Danmark i starten af 2023. Her kan du se specifikationer, udstyr og varianter af Lexus RZ 450e.

Lexus RZ 450e nærmer sig Danmark – se udstyr og varianter

Tidligere på året løftede Lexus sløret for deres kommende fuldelektriske SUV, RZ 450e, men bilen er endnu ikke kommet hertil. I disse dage fremviser Lexus dog den nye rene elbil i deres i København, hvor man kan kigge nærmere på den. De første Lexus RZ 450e lander i Danmark i starten af 2023. Her tager vi et kig på dens specifikationer, udstyr og hvilke varianter den kommer i.

Nederst i artikler er der billeder af Lexus RZ 450e udvendigt og indvendigt.

Se også: Første test af Toyota bZ4X – en lovende elbil

En rummelig og premium SUV på ren el

Lexus RZ 450e er en stor elbil med masser af plads. Den byder på fem siddepladser og en god udnyttelse af pladsen, hvilket er muliggjort med den nye e-TNGA-platform, der er designet til elbiler. Dette er en bil, der primært skal konkurrere mod lignende premium elbiler fra BMW, Audi, Mercedes, Volvo og flere.

Denne elektriske Lexus er bygget på samme platform som Toyotas bZ4X, og de to biler byder på flere identiske specifikationer. Dog er Lexus-elbilen, som forventet, mere luksuriøs.

Her har der været fokus på at lave en luksuriøs og moderne kabine med materialer i høj kvalitet, en ekstrem støjisolation  samt et stort udvalg af standardudstyr.

Lexus RZ 450e er udstyret med en helt ny software, der går under navnet Lexus Link. Systemet inkluderer cloud-baseret navigation med live-opdateret trafikinformation. Her er indbygget stemmegenkendelse og en simpel brugerflade, men kunderne kan også benytte både Apple CarPlay og Android Auto med kabel eller trådløst. Lexus RZ 450e bliver derudover bedre med tiden, da den kan opdatere ”over-the-air”. Her kan der forbedres alt fra infotainmentsystem til bedre energieffektivitet. Softwaren vises på en 14 tommer infotainmentskærm, der er placeret centralt i midterkonsollen.

Ydeevne, rækkevidde og opladning

Lexus RZ 450e kommer kun med dobbelt elektrisk motor og firehjulstræk. Foran yder motoren 150 kW/204 hk og motoren bagi 80 kW/109 hk. Det giver en samlet ydelse på 230 kW/313 hk og et drejningsmoment på 435 Nm. Lexus RZ 450e er som standard udstyret med et DIRECT4-system, der optimalt fordeler kræfterne til hjulene foran og bagi.

Lexus RZ 450e har en tophastighed på 160 km/t og kører 0-100 km/t på 5,6 sekunder.

Lexus RZ 450e kommet med én batteristørrelse, nemlig 71,4 kWh, som giver en teoretisk rækkevidde (WLTP) på op til 400 kilometer. Den understøtter DC-lynopladning op til 150 kW, hvor den kan lade 0-80 procent på 30 minutter. Ved en 11 kW hjemmeoplader eller offentlig lader tager en fuld opladning 6 timer og 30 minutter.

Udstyr og varianter

Lexus RZ 450e kommer i tre varianter, hvor basismodellen er ganske godt udstyret. Se herunder et udvalg af udstyret, der medfølger i de tre varianter af Lexus RZ 450e: comfort, Executive og Luxury:

Lexus RZ 450e Comfort: 14 tommer infotainmentskærm, adaptiv fartpilot, regnsensor, 2-zonet klimaanlæg, 3. generation Lexus Safety System+, automatisk nødbremse, blindvinkelkamera, vejskiltegenkendelse, advarsel for tværgående trafik foran, trådløs mobiloplader og mere.

Lexus RZ 450e Executive: Udover ovenstånde får Executive mørktonede ruder bagi, ambientbelysning, syntetiske lædersæder, elektronisk justerbare forsæder, akustikglas, el-bagklap og smart entry og mere.

Lexus RZ 450e Luxury: Udover ovenstående tilbyder Luxury 20 tommer fælge, head-up display, ventilerede forsæder, multicolor ambientbelysning, Mark Levinson højtalersystem, intelligent parkeringsassistent, varme og bagsæder og mere.

Man finder ikke en lang liste af ekstraudstyr til Lexus RZ 450e, men lidt er der dog. Her er der for eksempel en designpakke og en panoramagastag med en funktion, der ved et tryk på et knap gør det uigennemsigtigt.

Dansk pris på Lexus RZ 450e?

Der er endnu ikke en dansk pris på Lexus RZ 450e. Når vi nærmer os lanceringen i Danmark i starten af næste år, vil Lexus være klar med en pris.

Er du interesseret, kan du som sagt lige nu se og opleve Lexus RZ 450e i København på Dynamovej 10 i Søborg.

Se også: Nyheder om elbiler

Lexus RZ 450e
Lexus RZ 450e