Lotus Emeya sætter vild laderekord

Lotus Emeya kan lade fra 10 til 80 procent på kun 14 minutter med en 400 kW lynlader. Dermed er Lotus Emeya den af alle elbiler, der kan lade hurtigst.

Lotus Emeya sætter vild laderekord

Den sportslige sedan, Lotus Emeya, blev præsenteret sidste år, hvor den først blev sat til salg i Kina. Siden marts i år har det været muligt at bestille den i EU, herunder Danmark. Det forventes, at den vil begynde at blive leveret til kunderne mellem juli og september.

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Lotus Emeya

Fra 10 til 80 % på 14 minutter

Nu har Lotus meddelet, at bilen har slået rekorden i lynopladning. Elbilen med det 100 kWh store højvoltsbatteri har ladet fra 10 til 80 procent på bare 14 minutter. Det foregik ved en 400 kW DC-lynlader fra Alpitronic gennem den tyske ladeoperatør EnBW.

Test er blevet overværet og valideret af det globale konsulentfirma P3, og testresultatet bringer den nye Lotus Emeya helt i top på P3’s liste over elbiler med den hurtigste ladeteknologi.

Lotus Emeya har ellers “kun” en opgivet ladetid fra 10 til 80 procent. Hvordan det er lykkedes producenten at forkorte ladetiden med hele fire minutter, melder historien ikke noget om. Emeya er bygget på en 800 volt-batteriarkitektur og understøtter tydeligvis mere end de 350 kW, som producenten skilter med på sin hjemmeside.

Se også: Se alle elbiler i Danmark fra Lotus

Strøm til 300 km kørsel på 10 minutter

Med det flotte resultat har Lotus Emeya ifølge producenten selv slået elbiler som Mercedes-Benz EQS, BMW i7, Tesla Model Y, Genesis G80, XPeng G9, Hyundai Ioniq 6 og Nio ET5. Det skal retfærdigvis tilføjes, at de fleste af førnævnte elbiler er i en helt anden prisklasse end Emeya, der koster fra 1.110.100 kroner.

Selv Porsche Taycan, som er den direkte konkurrent til Emeya, kan dog ikke måle sig med den, da den er 18 minutter om at lade sit batteri på 89 kWh. Emeya er som bekendt kun 14 minutter om at lade et 100 kWh batteri.

Ifølge P3-rapporten har Lotus Emeya en maksimal ladeeffekt på 402 kW og en gennemsnitlig ladeeffekt under ladesessionen på hele 331 kW. Dermed kan Emeya opnå en rækkevidde på 310 km ved bare 10 minutters opladning – hvis du altså kan finde en 400 kW DC-lynlader. Der er ikke mange af dem, men de findes rundt omkring. Blandt andet udruller Fastned, Cirkle K og McDonald’s (gennem Norlys) de lynhurtige 400 kW-lynladere.

Ifølge producenten har Lotus-ejere adgang til over 700.000 offentlige opladere i 30 europæiske lande via Boschs ladenetværk, som hele tiden vil blive udbygget. Det sker dog hovedsageligt gennem roamingaftaler, som mange andre bilproducenter også tilbyder.

Vi anbefaler:
Se andre sedaner i stil med Lotus Emeya
Test af alle de nyeste elbiler i Danmark
Elbiler Bedst i Test
De billigste elbiler i Danmark
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den