Lucid Air får rekordhøj WLTP-rækkevidde og leveres nu i Europa

Lucid Motors' hypede elbil, Lucid Air, leveres nu til de første europæiske lande, og Danmark er også i køen af lande, hvor elbilen senere leveres.

Lucid Air får rekordhøj WLTP-rækkevidde og leveres nu i Europa

Den amerikanske elbilproducent Lucid Motors fra 2007 har officielt fundet vej til Europa. I en pressemeddelelse bekræfter selskabet, at det nu er begyndt at levere lanceringsudgaven af sedanen Lucid Air kaldet Dream Edition i både Holland og Tyskland.

I forbindelse med den europæiske lancering kan Lucid Motors nu også oplyse den officielle WLTP-rækkevidde på de to forskellige varianter, der kan købes på vores kontinent.

Lucid Air Dream Edition Performance har to motorer med en samlet effekt på 828 kW (1.111 hk) og en rækkevidde på op til 799 km. Accelerationen fra 0-100 km/t sker på blot 2,5 sekunder.

Lucid Air Dream Edition Range har også to motorer, men som producerer 696 kW (933 hk). Det giver en WLTP-rækkevidde på op til 883 km. Det er den suverænt højeste WLTP-rækkevidde, der til dato er set i en elbil i Europa, oplyser Lucid Motors. Den hidtidige topscorer var Mercedes-Benz EQS 450+ med en WLTP-rækkevidde på op til 763 km.

Lucid Air i modellerne Air Dream Edition og Air Grand Touring kommer med en 900+ volt elektrisk arkitektur. Ved brug af en DC-oplader, som understøtter 300+ kW, kan Lucid Air Grand Touring dermed tilføje 400 kilometer rækkevidde på cirka 15 minutter.

Læs også: Test og anmeldelser af elbiler 

Nærmer sig lancering i Danmark

Med Lucid Motors’ indtog i Europa er producenten kommet et skridt nærmere en dansk lancering af Lucid Air.

Siden 2020 har producenten taget imod reservationer fra Danmark, og i forbindelse med, at Lucid Air nu kan leveres til de første europæiske lande, gentager Lucid Motors, at danskere kan sikre en plads i køen til modellerne Lucid Air Pure, Air Touring eller Air Grand Touring, når de kan leveres i de respektive lande.

Igen bekræfter Lucid Motors altså planerne om at sælge sine elbiler i Danmark, men det er fortsat uvist, hvornår det kommer til at ske.

Markedets bedste forsikring af elbiler får du hos if