Mazda går all-in på elbiler – her er deres plan

Det japanske bilmærke har ikke været i front, når det gælder skiftet til elbiler. Nu skal der dog nye boller på suppen, for Mazda skal være helt elektrisk.

Mazda går all-in på elbiler – her er deres plan

Besøger man Mazdas hjemmeside i dag, er det med et noget beskedent udvalg af fuldelektriske biler. Men det skal der nu laves om på, hvor det japanske bilmærke afslører deres plan for elektrificering.

Se også: 6 nye elbiler får topkarakter i sikkerhedstest

Mazda accelererer elektrificeringen

Det er endelig gået op for Mazda, at man som bilproducent i dag er nødt til at satse på elektriske biler, hvis man vil have en fremtid. Mazda ønsker at være CO2-neutral inden udgangen af 2035, og dertil har virksomheden udarbejdet en plan i tre faser, der skal hjælpe den med at nå dette mål.

Den første fase er allerede sat i gang, hvor der skal fokuseres på teknologiudvikling. Her vil vi se flere hybridbiler fra Mazda samt enkelte nye helt elektriske biler.

Fase 2 begynder i 2025 og løber i tre år, hvor Mazda begynder overgangen til elektrificering. Fra 2025 til 2027, efterhånden som reglerne bliver strengere, især i Europa, vil Mazda fortsætte med at bygge de nødvendige dele til overgangen til elektrificering. Heri vil bilmærket løftet sløret for en ny hybridbil med forbedret fremdriftssystem samt de første nye elbiler til det kinesiske marked.

Det er i tredje fase, at det begynder at blive interessant. Fase 3 er planlagt til at starte i 2028, og det er her vi vil se en fuld lancering af elektriske køretøjer fra Mazda.

Mazda elektrificering
Her er Mazdas storslåede elektrificeringplan i tre faser.

40 procent af salget skal være helt elektrisk

Virksomheden forudser, at fra 2030 vil salget af helt elektriske biler udgøre op til 40 procent af dens samlede bilsalg på verdensplan. Det er et betydeligt efterslæb i forhold til konkurrenterne, men det er et fremskridt fra en virksomhed, der er kommet sent til festen.

Under præsentationen blev det annonceret, at Mazda har underskrevet en samarbejdsaftale om fælles udvikling og produktion af højeffektive elektriske drivaggregater sammen med sine partnere. Mazda vil fortsat købe batterier fra sine partnervirksomheder, og der vil blive investeret yderligere i batteriproduktion.

Også et fokus på ny teknologi

Mazda vil samtidig fortsætte med at forbedre sikkerheden i bilerne og gøre en indsats for at udvikle menneskeligt centreret avanceret førerassistanceteknologi. Her er målet at opnå nul dødsulykker forårsaget af nye Mazda-biler inden 2040.

Se også: Nyheder om elbiler