Mercedes fremviser 56 tommer “Hyperscreen”-instrumentbræt

Mercedes-Benz har netop afsløret et fuldstændig vanvittigt 56 tommer instrumentbræt og infotainment-skærm. Kommer sammen med Mercedes EQS-ebiler i 2021.

Mercedes fremviser 56 tommer “Hyperscreen”-instrumentbræt

Hvis du troede der avancerede instrumentbrætter og infotainmentsystemer i de nyeste biler, så er de intet sammenlignet med nyeste afsløring fra Mercedes-Benz. Det såkaldte MBUX Hyperscreen vil debutere i Mercedes’ EQS-elbiler i slutningen af 2021.

MBUX er en forkortelse for “Mercedes-Benz User Experience”, som er bilproducentens infotainmentsystem. Sammen med Hyperscreen kommer MBUX også i en helt ny udgave, som bliver til gængelig i den nyeste S-klasse.

Hyperscreen er en 56 tommer stor berøringsskærm, der fuldstændig fjerner fysiske knapper, til fordel for en fuldstændig digital, og stemmestyret, brugeroplevelse i bilen. Selvom Hyperscreen på billeder ligner én stor skærm, så er dette ikke tilfældet.

Læs også: Højeste salg af elbiler i december nogensinde

Hyperscreen består af flere mindre skærme

Mercedes Hyperscreen er derimod en række mindre skærme, som er dækket af et stort stykke glas. Der er mindste tre skærme gemt under glasset, herunder instrumentbræt, en større skærm i midten til styring af elementer i bilen samt navigation, samt en skærm i passagersiden – sikkert til underholdning og lignende.

Sammen med Hyperscreen og den nye udgave af MBUX, så vil Mercedes helt undgå rullemenuer, undermenuer og stemmekommandoer. De vigtigste applikationer altid er tilgængelige på en situationel og kontekstuel måde på øverst i førerens synsfelt.

Hyperscreen inkluderer i alt 12 aktuatorer under den berøringsfølsomme overflade for haptisk feedback. To belægninger af dækpladen siges at reducere refleksioner og gøre rengøringen lettere. Selve det buede glas består af specielt ridsefast aluminiumsilicat. Og analoge ventilationsåbninger er indlejret i overfladen i begge ender og tilbyder en interessant blanding af det digitale og det fysiske.

Det opdaterede infotainment-system giver chauffører mulighed for at gemme forskellige præferencer som sædeindstillinger, interiørbelysningsfarve, favoritradiostation og mere. Disse personlige profiler kan aktiveres eller deaktiveres ved hjælp af de nye sikkerhedsfunktioner eller endda indlæses i andre Mercedes-Benz-køretøjer. En fingeraftrykssensor i hovedberøringsskærmen og stemmegenkendelse kommer som standard, og der er også en PIN-indstilling. Købere kan vælge en version af bilen med kameraer, der også giver mulighed for ansigtsgenkendelse.

Læs også: Apple Car kan blive virkelighed i 2024

Billeder af Mercedes MBUX Hyperscreen

Se også: Nyheder om teknologi i kommende biler

Opdatering:

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. Lasse Olsen gik videre med historien. 7/8/2020 gik redaktionen videre og publicerede nyheden 19 sårbarheder lod hackere fjernstyre en Mercedes-Benz E-KlasseKlik her for den påfølgende artikel.. Se også seneste nyt om emnet her..